KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Mali plivači „Foke“ blistali u Bugarskoj

foka

Protekli vikend bio je veoma uspešan za mlade plivače kragujevačkih klubova. Plivački klub „Pirat“ učestvovao je u Nišu na 23. međunarodnom takmičenju „Sveti Nikola“ u organizaciji istoimenog kluba, dok je „Foka“ gostovala u Blagoevgradu (Bugarska) na međunarodnom plivačkom mitingu „Deda Mraz“ u organizaciji PK „Pirin“.

Na mitingu u Nišu je učestvovao 51 klub iz Albanije, Bugarske, Makedonije, Rusije i Srbije, sa ukupno 491 plivačem.

„Pirat“ je sa svojih 7 takmičara, u žestokoj konkurenciji, osvojio jednu medalju. Nikolija Popović je uzela bronzu na 800m slobodnim stilom.

Kada je u pitanju miting u Blagoevgradu, on je protekao u opuštenijoj, novogodišnjoj atmosferi, u skladu sa samim nazivom takmičenja. Takmičilo se oko stotinak dece do 10 godina starosti iz Bugarske i Srbije.

Foka je nastupila sa šest takmičara i osvojila dvanaest medalja. Ljubica Belić (8) osvojila je tri zlatne medalje, Tijana Vasiljević (10) dve zlatne i jednu bronzanu medalju, Dunja Mihailović (9) osvojila je jedno prvo i jedno treće mesto, Aleksa Đorđević (10) se okitio sa dve srebrne i jednom bronzanom medaljom, dok je Nađa Mihailović (9) osvojila jednu bronzu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti