Levoruki Utvić pojačao Radnički

Rukometni klub Radnički angažovao je pojačanje na poziciji desnog krila. Radi se o Bogdanu Utviću (23), momku koji bi trebao da predstavlja značajan adut Kragujevčana u pohodu na Arkus Super ligu.

Foto: SPD Radnički

Utvić je ponikao u Mokroj Gori iz Zubinog Potoka, a tokom svoje karijere nastupao je i za beogradsku Crvenu zvezdu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

Dovođenjem Bogdana Utvića pojačali smo konkurenciju na poziciji desnog krila. Radi se o polivalentnom i eksplozivnom igraču, koji pri tom može da pokrije više pozicija u odbrani. Smatram da smo napravili odličan potez i da će Bogdan dati značajan doprinos modelu igre koji preferiramo – istakao je pomoćni trener Radničkog Miloš Sretenović.

Levoruki rukometaš poručuje da mu je izuzetno drago što je postao deo jednog od najbolje organizovanih klubova u Srbiji.

Kragujevac je grad sporta, tako da sam siguran da sam izabrao pravu sredinu za svoj lični napredak. Iako je bilo priče o nastavku saradnje sa Crvenom zvezdom, kao i ponuda drugih klubova, ipak sam se odlučio da karijeru nastavim u Radničkom, prevashodno iz razloga što su nam se poklopile ambicije. Ono što je presudilo u mom konačnom izboru jeste sjajna organizacija kluba, a to je danas retkost u srpskom rukometu. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju, koje ću pokušati da opravdam na terenu – kaže Utvić, koji će dres Radničkog nositi u naredne dve sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *