Lazar Ćirović na spisku kandidata za Evropsko prvenstvo

Odbojkaška reprezentacija Srbije započela je pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Na spisku novog selektora Slobodana Kovača je devetnaest igrača, među kojima i bivši odbojkaš Radničkog Lazar Ćirović.

Foto: Privatna arhiva Lazara Ćirovića

Ćirović već dve godine uspešno brani boje Kione iz Padove, koja se takmiči u italijanskoj Seriji A. 27-godišnji primač servisa ponikao je u kragujevačkom Radničkom za koji je igrao sve do 2014. godine, kada je prešao u Budvansku rivijeru. Nakon rastanka sa Budvanima, Ćirović je jedno vreme proveo u turskom drugoligašu Afionu, pre nego što se preselio u Grčku, u redove Panatinaikosa. U Italiji je od 2017. godine.

Ćirović će u reprezentaciji imati priliku da ponovo sarađuje sa Slobodanom Kovačem, koji je među prvima uočio njegov talenat i priključio ga prvom timu Radničkog.

Naše najbolje odbojkaše tokom priprema očekuju i dve kontrolne utakmice sa Slovenijom i Rusijom, koje će selektoru Kovaču dati jasniji uvid u mogućnosti ove selekcije.

Evropsko prvenstvo počinje 12. septembra, a reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A, zajedno sa selekcijama Nemačke, Slovačke, Španije, Belgije i Austrije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *