KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kuzeljević: “Do kraja u istom ritmu“

Slavenko Kuzeljević, trener Radničkog 1923 sumirao je rezultate u prethodnih 11 kola JSL u kojima njegova ekipa nije izgubila ni jedan meč.

“Moramo biti izuzetno zadovoljni, prevashodno dobrim rezultatima, kvalitetnom igrom i mislim da je epilog toga povratak publike na stadion.

Radnički je jedno osveženje na fudbalskoj mapi Srbije i ja se nadam da ćemo u istom ili sličnom ritmu nastaviti i dalje“, priča Kuzeljević.

Klub je stekao potpunu zrelost.

“Klub se odlično organizovao. Uspeli smo da na vreme sve uradimo, da imamo jednu kvalitetnu grupu momaka, pre svega mislim i na ljudske karakteristike koje su veoma bitne za ostvarenje određenih ciljeva.

Pokazali smo da imamo i igrače koji mogu ravnopravno da se nose sa svim ostalima u Jelen Supelrligi i milina je raditi sa njima.“

Kostur ekipe zadržan je već tri sezone. Koji su razlozi dobrih rezultata?

“Dobar odnos među igračima i konstantno kvalitetan rad na treninzima dali su rezultate. Momcima svaka čast i želim da samo tako nastave.

Smatram da sve ovo što smo do sada uradili kada bi stali na pola puta ne bi bilo ono pravo. Mislim da oni mogu i dalje da igraju kvalitetno i da pružaju dobre partije.“

Zvezda i Partizan više nisu dominantni u srpskom fudbalu, pojavili su se novi centri, Kragujevac, Užice…

“To je kvalitet više. Kvalitet samog fudbala je evidentno u određenom padu na neki raniji period, ali je zato liga dosta zanimljivija, neizvesnija i upravo ta neizvesnost je nešto što privlači publiku na stadione i dobro je što se bude centri kao što je Kragujevac, Užice, Kruševac, sutra i Niš…“

Radnički ima najboljeg strelca lige, Darka Spalevića.

“Darko je jedna bitna karika za ekipu Radničkog. Darka sam imao prilike da treniram 1999. godine po dolasku iz Prištine u Bane i videlo se u startu da će to biti nešto što će trajati.

Darko, svojim igrama, odnosom i golovima postaje ljubimac svih u Kragujevcu. Jednostavno, kad igra Darko, igra i Radnički i ako tako nastavi mislim da će njegova karijera trajati još dugo“, završio je Kuzeljević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *