KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kubanac Rikardo i mladi Vukmirović prva pojačanja Radničkog

Angažovanjem Kubanca Rikarda Kalva i mladog Jovana Vukmirovića, Odbojkaški klub Radnički započeo je proces sklapanja ekipe za novu takmičarsku sezonu, u kojoj će se nadmetati na nekoliko različitih frontova.

Nakon produžetka saradnje sa Aleksom Matićem, u Radničkom su se dali u intenzivnu potragu za kvalitetnim dizačem koji će razigravati mladog i perspektivnog korektora. Ubrzo se kao prvi pik nametnuo 24-godišnji Kubanac Rikardo Kalvo, koji se prošle sezone istakao igrama u dresu subotičkog Spartaka.

Radi se momku sa zavidnim igračkim pedigreom, članu nacionalne selekcije Kube na Svetskom prvenstvu u Poljskoj 2014. godine, koji je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja naredne sezone.

Rikardo je jako ozbiljan igrač od koga dosta očekujemo u nastupajućoj sezoni. Imali smo priliku da se tokom prethodne sezone dobro uverimo u njegove igračke kvalitete i smatramo da smo dobili kapitalno pojačanje i igrača koji se po godinama uklapa u našu koncepciju podmlađivanja ekipe – nije krio oduševljenje dolaskom Kubanca sportski direktor Kragujevčana Vladimir Jekić.

Paralelno sa dovođenjem novog dizača, Šumadinci su odlučili da pojačaju prijem, pa je tako opremu Radničkog zadužio 21-godišnji Jovan Vukmirović, koji je prethodne sezone nastupao za kraljevačku Ribnicu.

Vukmirović je ponikao u beogradskom Železničaru, gde se ubrzo izdvojio svojim talentom i privukao pažnju popularnih „musketara“, sa kojima je u prošloj sezoni osvojio nacionalni Kup.

Što se tiče Vukmirovića, radi se o jednom izuzetno perspektivnom igraču, koji bi već u predstojećoj sezoni mogao da se izbori za mesto u startnoj postavi. Mislim da će se vrlo brzo i lako uklopiti u ekipu, budući da su tu igrači koje poznaje iz mlađih reprezentativnih selekcija. Sa njim, Ivankovićem i Vidovićem imamo ozbiljan potencijal na poziciji primača servisa – ocenio je Jekić igračke kvalitete mladog Vukmirovića, koji se obavezao na trogodišnju vernost kragujevačkom klubu.  

Radnički će u narednom periodu pokušati da angažuje još jednog iskusnijeg igrača na poziciji primača servisa, a razmišlja se i o pojačanju na poziciji srednjeg blokera.

PRODUŽETAK SARADNJE SA RADEVIĆEM I MILUTINOVIĆEM

U Radničkom su svesni da se ne mogu u potpunosti osloniti na mlađe snage u novoj takmičarskoj sezoni, pa su zbog toga odlučili da na još godinu dana produže saradnju sa dvojicom iskusnih srednjih blokera Mirkom Radevićem i Vukom Milutinovićem.

Od iskusnog dvojca se očekuje da bude pravi primer mlađim igračima i da kragujevačkom timu donese prevagu u najvažnijim utakmicama u sezoni.

Mirko Radević i Vuk Milutinović su dva izuzetno zahvalna igrača za svaku ekipu u Super ligi. Svakako će nam igrači takvog iskustva i nespornog igračkog kvaliteta puno značiti u narednoj sezoni, koja će biti znatno zahtevnija u odnosu na prethodnu – istakao je sportski direktor Kragujevčana.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *