Kreće Prva šahovska liga Srbije: Radnički-Vodovod brani titulu

kup_gliga2015_sl51

Kragujevački hotel „Šumarice“ biće domaćin ovogodišnje Prve lige Srbije za šahiste. U konkurenciji od 12 klubova, titulu državnog prvaka brane šahisti Radničkog-Vodovoda iz Kragujevca.

Kada se pogledaju sastavi ekipa, može se zaključiti da će ovogodišnje prvenstvo biti izuzetno jako i neizvesno. Za prve favorite turnira važe Novosadski šah klub, inače osvajač ovogodišnjeg Kupa Svetozara Gligorića, i Jugović iz Kaća sa zaista izuzetno respektabilnim sastavom. Značajni konkurenti Novosađanima i Kaćanima biće i Jelica PEP iz Goračića, kao i Sloven iz Rume, koji u svom sastavu ima šest velemajstora i jednog internacionalnog majstora.

Što se Radnički-Vodovoda tiče, on u ovo takmičenje ulazi jači za velemajstora Dragana Barlova, koji nije učestvovao na prethodno održanom kupu. Pored njega, Kragujevčani će imati još jednog velemajstora Miroslava Miljkovića na prvoj tabli, dok ostatak ekipe čine intermajstor Boroljub Zlatanović, te mlade snage Nikola Radovanović i braća Radović, Luka i Janko. Kao rezervni igrači prijavljeni su internacionalni majstor Zoran Novoselski, legendarni majstor Miodrag Milićević i majstorski kandidat Goran Pavlović.

Po prosečnom rejtingu ekipe, Radnički-Vodovod je tek deveti na prvenstvu, pa je jasno da su male šanse da Kragujevčani odbrane titulu osvojenu prošle godine na Paliću. Ipak, kragujevačka ekipa je i na proteklom Kupu Svetozara Gligorića pokazala da i bez „zvučnih“ imena može da bude ravnopravan takmac znatno jačim i kvalitetnijim ekipama, tako da se od nje mogu očekivati prijatna iznenađenja

Radnički-Vodovod će danas u prvom kolu odmeriti snage sa kraljevačkom Slogom, a ostali parovi su:

Jugović-Spartak
Jelica PEP-Metalac Takovo
Požega-Sloven
Delfin-Novosadski ŠK
Svetozar Gligorić-Krajina

Prvenstvo traje do 30. avgusta.

Foto: ŠSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti