Kragujevčanke započele pripreme za elitu: Motivacija na maksimumu

Rukometašice Radničkog od ove jeseni očekuje nadmetanje u superligaškoj konkurenciji. Kragujevčanke su u prethodnoj sezoni dominirale Super B ligom, pokazavši da su sazrele za izlazak na veliku scenu.

Foto: SPD RK Radnički

Strateg kragujevačkog tima Rodoljub Kurandić je posle duže pauze okupio svoje učenice i sa njima započeo proces priprema za nastupajuće takmičarske izazove.

Svi euforično dočekujemo početak priprema za predstojeće izazove koji nas očekuju u eliti. Prvih sedam dana radićemo na opštoj kondicionoj pripremi, a onda ćemo ući u teretanu i halu, gde će nam akcenat biti na sticanju snage i taktičko-tehničkom delu. Iskreno, raduje me raspoloženje i entuzijazam kod svih igračica, koje žele da što pre dostignu optimalnu takmičarsku formu – raportirao je Kurandić.

Očekivanja su u magli, budući da još uvek nije poznat kvalitet drugih ekipa u ligi, ali se u kragujevačkom klubu nadaju da će ostaviti dobar utisak u superligaškom društvu.

Još uvek nemamo preciznu sliku o kvalitetu drugih ekipa u ligi. Ono što mogu da obećam, to je da ćemo nastojati da igramo lep i dopadljiv rukomet, kao i da se opstanak u ligi neće dovoditi u pitanje. Takođe, nećemo odustati od naše politike afirmisanja mladih i talentovanih igračica, koje će imati zdušnu podršku iskusnijih koleginica iz tima – dodao je šef stručnog štaba Radničkog.

Kapiten Tijana Petrović napominje da ekipa izuzetno motivisano dočekuje početak priprema i da su sve igračice željne dokazivanja u eliti.

– Nakon dugog perioda bez treninga, radujemo se ponovnom okupljanju. Iako pripreme nikada nisu lake, željne smo treninga, tako da je motivacija na visokom nivou. Sve smo spremne da ozbiljno uđemo u pripremni period, kako bismo što spremnije dočekale početak debitantske sezone u najjačem rangu takmičenja – izjavila je Petrovićeva.

Početak takmičenja u Super ligi Srbije za rukometašice predviđen je za početak oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *