KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanin Đorđe Dimitrijević juniorski prvak sveta u kik-boksu

Kik-boks klub Radnički od pre par dana u svojim redovima ima juniorskog prvaka sveta, petnaestogodišnjeg Đorđa Dimitrijevića, koji je na nedavno održanom Svetskom juniorskom prvenstvu sveta u Italiji osvojio zlatnu medalju u disciplini lou-kik za takmičare do 71 kilograma.

Dimitijević je sve tri borbe na prvenstvu dobio na impresivan način, nokautom u prvoj rundi. Prva „žrtva“ mladog Kragujevčanina bio je Indijac Rakeš Atom, koji je u ringu izdržao minut i po pre nego što je „popio patos“. Još kraće je potrajao meč sa pobednikom Svetskog kupa u Turskoj Safaralijem Vahadovim iz Azerbejdžana, koji je predao polufinalnu borbu već posle sedam sekundi.

U finalu je srpskog reprezentativca čekao okršaj sa Italijanom Leonardom Sistelijem, koji je u polufinalu eliminisao grčkog takmičara Jorgosa Marosa, osvajača zlatne medalje na minulom Svetskom kupu u Budimpešti. Već nakon prve razmene udaraca Italijan je počeo da posustaje, da bi nakon dva uzastopna brojanja predao meč.

Ovo je vrhunac karijere mladog kik-boksera Radničkog, koji u svojoj riznici već ima titulu balkanskog šampiona, zatim zlato sa Evropskog kupa u Karlovcu prošle godine, kao i srebro sa Svetskog kupa u Budimpešti i Evropskog juniorskog prvenstva u Budvi ove godine.

Uz Đorđa je tokom čitavog prvenstva bio njegov trener Radomir Radomirović, koji je od prošle godine priključen stručnom štabu reprezentacije Srbije.

Inače, srpski kik-bokseri bili su daleko najtrofeniji na ovom takmičenju sa četrnaest zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!