Kragujevčanin Aleksandar Blagojević na Grbićevom spisku za Svetsku ligu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije putuje danas u Teheran, gde je od 9. do 11. juna očekuje drugi vikend u okviru Svetske lige. Selektor Nikola Grbić rešio je da zbog zgusnutog rasporeda malo „promeša karte“, pa se na njegovom spisku našlo ime Aleksandra Blagojevića, Kragujevčanina koji trenutno nastupa za beogradsku Crvenu zvezdu.

Blagojević je protekle sezone briljirao u dresu beogradskih crveno-belih i sa njima ušao u finale Super lige, gde ih je savladala novosadska Vojvodina sa 3:2 u seriji. Za utehu, Blagojeviću je pripalo laskavo priznanje najboljeg poentera lige sa prosekom od 5,1 poena po meču.

Sjajne partije mladog korektora nisu promakle selektoru Grbiću, koji ga je uvrstio na spisak putnika za Teheran. Pored Blagojevića, boje Srbije na turniru u Teheranu braniće i Jovović, Buculjević (tehničari), Luburić (korektor), Majstorović, Škundrić (libera), Podraščanin, Lisinac, Krsmanović, Okolić (blokeri), Kovačević, Ivović, Katić, Kujundžić (primači).

Inače, Blagojević je ponikao u OK Radnički, gde je prošao sve mlađe selekcije i nastupao za prvi tim sve do 2014. godine, kada je odlučio da pređe u Crvenu zvezdu. Sa crveno-belima osvojio je dve titule prvaka Srbije, jedan Kup Srbije i jedan Super kup.

Foto: okcrvenazvezda.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *