KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački triatlonci pokorili Tiranu

Kragujevački triatlonci, Strahinja Trakić i Iva Pavlović, obeležili su četvrto izdanje „Tirana triatlona“. Trakić je ostvario svoju četvrtu uzastopnu pobedu u prestonici Albanije, dok je mlada Iva Pavlović osvajanjem prvog mesta u sprint triatlonu kod devojaka još jednom potvrdila svoj ogroman takmičarski potencijal.

Trakić je trku koja se sastojala od 750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja završio u vremenu 1:01:48, ostavivši iza sebe Grka Panajotisa Polizosa (1:06:20) i predstavnika tzv. Kosova Albiona Imerija (1:07:50).

Interesantno je napomenuti da je kragujevački triatlonac trijumfovao i na sva tri prethodna izdanja ove triatlon trke. Za Trakića je trka u Tirani predstavljala odličnu proveru forme pred nastup na Evropskom prvenstvu u najtežoj triatlon disciplini ajronmen 26. juna u Frankfurtu.

Iva Pavlović je osvajanjem prvog mesta u konkurenciji triatlonki potvrdila status državne prvakinje u sprint triatlonu i jedne od najperspektivnijih srpskih triatlonki mlađe generacije. Ivino pobedničko vreme iznosilo je 1:14:19, a nakon nje kroz ciljnu ravninu prošle su Stefanija Polihronadis iz Grčke (1:15:01) i Lana Gavrilović, uzdanica Triatlon kluba Sava iz Sremske Mitrovice (1:16:28).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!