KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački timovi među osvajačima ovogodišnje Lige budućih šampiona

Na Zlatiboru je prošlog vikenda održano republičko finale ovogodišnje Lige budućih šampiona, koje je okupilo stotinak najboljih ekipa sa teritorije čitave Srbije iz šest različitih generacija (2010, 2011, 2012, 2013, 2014. i 2015. godište). Od kragujevačkih ekipa koje su nastupile na ovom takmičenju najzapaženije rezultate ostvarile su selekcije 2012. godište Aerodrom Kidsa i 2011. godište Radničkog 1923, koje su se okitile titulama republičkih prvaka u svojim uzrasnim kategorijama.

Generacija 2012 Aerodrom Kidsa, predvođena trenerima Dušanom Đalovićem i Milanom Petrovićem, već dve godine zaredom nema dostojnog konkurenta na teritoriji Fudbalskog saveza grada Kragujevca, a sada je tu svoju dominaciju u regionalnim okvirima potvrdila u republičkom finalu, gde je u izuzetno jakoj konkurenciji uspela da se domogne šampionskog trona.

Za generaciju 2011 Radničkog 1923 mnogi tvrde da je jedna od najtalentovanijih u klubu sa „Čika Dače“. Potvrda toga je i titula republičkog šampiona, do koje su izabranici trenera Gorana Pelemiša došli minimalnim trijumfom u finalnom duelu sa ekipom Slovena iz Rume (1:0).

Na korak do titule zaustavljena je godinu dana starija selekcija kragujevačkog superligaša (2010. godište), koja je na kraju ipak morala da se zadovolji zvanjem vicešampiona države, što takođe predstavlja izuzetan uspeh.

Identičan plasman ostvarila je i selekcija 2014. godišta kragujevačkog Arena Sporta, dok je generacija 2013 Fudbalskog kluba Vašarište zauzela četvrto mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *