KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački tekvondisti uspešni na turniru „Herkules Games“ u Beogradu

Međunarodnim turnirom „Herkules Games“, koji je ovog vikenda održan u beogradskoj hali „Ranko Žeravica“, uz učešće preko 500 takmičara iz deset zemalja, nastavljena je sezona tekvondo takmičenja u Srbiji. Takmičari kragujevačkih klubova, Tekvondo kluba Broj 1 i Tekvondo akademije Kragujevac, dostojno su reprezentovali svoj grad na ovom prestižnom turniru, što se može zaključiti i po broju osvojenih medalja.

Članovi Tekvondo akademije Kragujevac osvojili su ukupno 14 medalja. Zlatnim medaljama okitili su se Pavle Cvetković, Jelena Spakić i Milica Spasić, srebrna odličja pripala su Aleksandri Germanac, Kristijanu Proćiju, Nađi Lepović, Aleksandri Čikiriz, Tijani Ranković i Lazaru Spasiću, dok su bronze osvojili Sava Jovanović, Nemanja Sokolov, Elena, Đurđa i Marija Bradić.

U generalnom plasmanu, Pavle Cvetković je zauzeo drugo mesto u A klasi pionira, Milica Spasić je bila najuspešnija u konkurenciji kadetkinja B klase, dok je Jelena Spakić zauzela drugo mesto u juniorskoj konkurenciji.

Još uspešniji bili su članovi Tekvondo kluba Broj 1, koji su u Kragujevac poneli 19 medalja.

Najsjajnija priznanja pripala su Đurđi Vidaković, Filipu Vasiću, Ivi Stepanović, Milanu Iliću, kao i Anji i Ivi Petrović, koja je ujedno proglašna i za najbolju pionirku B klasi uzrasta od 10 do 11 godina.

Kristina i Viktor Zlatanović, Anastasija Vladimirović, Dimitrije Mihajlović i Andreja Ilić našli su se u grupi osvajača srebrnih medalja, dok su se bronzama okitili Aleksa i Luka Ilić, Petar i Vukašin Kostić, Lazar i Marija Gajić, Pavle Nešović i Nemanja Milošević.

Takođe, Tekvondu klubu Broj 1 pripala su i dva druga i jedno treće mesto u ekipnoj konkurenciji pionira i kadeta.

Naredno takmičenje na kome će kragujevački tekvondisti nastupiti jeste Otvoreni Kup Srbije, koji će se održati 2. i 3. oktobra takođe u hali „Ranko Žeravica“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *