KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački superligaš predstavio novog šefa stručnog štaba Dejana Joksimovića

Fudbalski klub Radnički 1923 danas je zvanično predstavio novi stručni štab na čelu sa Dejanom Joksimovićem, 47-godišnjim kragujevačkim trenerom koji je pretprošle sezone uveo “crvene” u najviši rang takmičenja, Linglong Super ligu Srbije. Joksimovićev povratak na mesto šefa stručnog štaba prvog tima predstavlja ujedno i značajan zaokret u klupskoj politici superligaša sa “Čika Dače” i začetak jedne nove, kragujevačke priče.

Prema rečima sportskog direktora Radničkog 1923 Slavka Perovića, izbor Dejana Joksimovića za novog šefa stručnog štaba bio je krajnje logičan, posebno ako se imaju u vidu njegovi pređašnji rezultati, što sa omladinskom selekcijom, što sa prvim timom kluba sa “Čika Dače”.

– Sa Dejanom Joksimovićem i njegovim stručnim štabom koji čine Kragujevčani započinjemo jednu novu kragujevačku priču. Joksimović je dugogodišnji vojnik kluba, neko ko je apsolutno zaslužio da mu se pruži ozbiljna prilika na klupi prvog tima. Mi smo se još pre nekih sedam dana dogovorili da on preuzme kormilo prvog tima, ali nismo to želeli odmah da obelodanimo iz prostog razloga jer smo imali previše posla oko organizacije priprema, prelaznog roka itd. Inače, zbog nedostatka profi licence Joksimović nije bio u mogućnosti da vodi ekipu u prošloj sezoni, ali kako je u međuvremenu ova prepreka prevaziđena, smatrali smo da je potpuno logično da trener koji je ekipu uveo u Super ligu ponovo preuzme funkciju šefa stručnog štaba – izjavio je Perović, koji se i ovom prilikom zahvalio Joksimovićevom prethodniku Nenadu Lalatoviću na svemu što je učinio za klub.

Novi strateg Šumadinaca Dejan Joksimović zahvalio se upravi kluba i sportskom direktoru Peroviću na ukazanom poverenju, istakavši da je za njega velika privilegija to što će imati priliku da se kao trener dokaže u superligaškoj konkurenciji.

– Zaista mi je velika čast što mi se pruža prilika da predvodim Radnički 1923 u superligaškom rangu takmičenja. Zahvalan sam upravi koja je u meni prepoznala čoveka koji će sa svojom grupom saradnika uspeti da izgura ovu priču do kraja. Pred nama je jako kratak period od četiri nedelje da pripremimo ekipu za početak nove sezone. Osnovna ideja je da kroz jedan novi model igre i principe koje ćemo uspostaviti dođemo u poziciju da se borimo za gornju polovinu tabele – poručio je Joksimović, kome će u radu asistirati nekadašnji šef stručnog štaba Darko Milisavljević, zatim kondicioni trener Aleksandar Đurić, trener golmana Dušan Janković i analitičar Andreja Varićak.

KRAGUJEVAČKA PRIČA: Dušan Janković (trener golmana), Aleksandar Đurić (kondicioni trener), Dejan Joksimović (šef stručnog štaba), Darko Milisavljević (pomoćni trener) i Andreja Varićak (analitičar)

Novoimenovani šef struke “crvenih” otkriva da će prvom timu biti priključena nekolicina talentovanih momaka iz omladinske selekcije, koja je prošlu sezonu okončala na visokoj šestoj poziciji u Omladinskoj ligi Srbije, kao i da se uveliko radi na angažovanju igrača koji će ekipi doneti ekstra kvalitet.

– Naravno da planiramo pojačanja na određenim pozicijama u timu i gledaćemo da to budu igrači koji će nam omogućiti da budemo još konkurentniji u odnosu na ostale ekipe u ligi. Za sada je ekipi priključeno nekoliko momaka iz omladinske selekcije, koji su svojim radom, posvećenošću i igračkim potencijalom zaslužili da dobiju priliku da se dokažu na jednom višem nivou – dodao je Joksimović, koji će danas u 17 časova na stadionu “Čika Dača” izvršiti prvu prozivku igračkog kadra i tako ozvaničiti početak letnjih priprema.

Planirano je da fudbaleri Radničkog 1923 u Kragujevcu treniraju do 19. juna, da bi se potom preseli u Sloveniju, gde će obaviti bazični deo priprema za novu superligašku sezonu koja startuje 9. jula.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *