KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački superligaš jači za iskusnog i dokazanog internacionalca

Defanzivna linija kragujevačkog superligaša od danas je jača za Dušana Cvetinovića, iskusnog 33-godišnjeg štopera, koji se posle više od jedne decenije igranja u inostranstvu vraća na srpsku fudbalsku scenu.

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Snažni defanzivac je pre odlaska u pečalbu nastupao za šabačku Mačvu, Dinamo iz Vranja i OFK Beograd, a prva inostrana destinacija bila mu je Švajcarska, gde je igrao za Volen i čuveni Grashopers, da bi potom dve sezone proveo u Vaduzu iz Lihtenštajna.

Iz prestonice Lihtenštajna Cvetinović se preselio na krajnji sever Evrope, u Norvešku, gde je dobrim igrama u dresu Haugesunda privukao pažnju mnogih klubova, među kojima i francuskog Lansa, koji ga je najpre doveo na pozajmicu, a potom je sa njim potpisao i višegodišnji ugovor.

Interesantno je napomenuti da je za Cvetinovića u tom periodu ozbiljno “zagrizao” beogradski Partizan, ali francuski klub nije imao nameru da prepusti “crno-belima” pouzdanog štopera.

Nakon trogodišnjeg boravka u Francuskoj i više od 80 odigranih utakmica u dresu Lansa, Cvetinović se leta 2018. godine otisnuo na Daleki istok, u “Zemlju izlazećeg sunca” Japan, gde je već u prvoj sezoni, noseći dres Jokohama Marinosa, osvojio J1 ligu.

Poslednju sezonu pre povratka u Srbiju iskusni defanzivac proveo je u ekipi Tokušime Vortis, sa kojom je izborio plasman u Prvu ligu Japana.

– Dugo sam igrao izvan Srbije, tako da nisam baš previše upućen u kvalitet domaće Super lige, ali se nadam da ću svojim iskustvom pružiti značajan doprinos ekipi u predstojećoj sezoni. Verujem da ćemo imati uspešnu saradnju i da će ekipa ostvariti zacrtane takmičarske ciljeve – izjavio je Cvetinović nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa kragujevačkim klubom.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.