KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački superligaš jača svoj podmladak

Današnjim potpisivanjem poslovno-tehničke saradnje sa četiri škole fudbala, klub sa “Čika Dače” načinio je još jedan značajan korak ka jačanju svog omladinskog pogona. Pored lokalnih škola fudbala Olimpa i Viktorije, saradnjom su obuhvaćene i dve fudbalske škole izvan teritorije Kragujevca, a to su valjevska Budućnost Krušik i Despot iz Velike Plane.

Foto: FK Radnički 1923

Prema rečima sportskog direktora Radničkog 1923 Slavka Perovića, cilj je da klub sa “Čika Dače” u narednom periodu postane neka vrsta regionalnog fudbalskog centra, koji će okupljati najtalentovaniju decu iz svih krajeva Srbije, pružajući im mogućnost za dalji fudbalski razvitak i afirmaciju.

– Ovo je samo prvi korak ka onome čemu težimo, a to je da našu omladinsku školu dodatno omasovimo, kako talentovanom decom iz Kragujevca, tako i iz svih ostalih regiona Srbije. Valjevo i Velika Plana oduvek su bili fudbalski gradovi i rasadnici talenata i mislim da će ova međusobna saradnja omogućiti talentovanoj deci iz ovih sredina šansu za dalju fudbalsku afirmaciju i napredak u našem klubu. Ovo je samo početak i naš plan je da u narednom periodu ugovorimo saradnju sa što je moguće većim brojem škola fudbala iz svih krajeva Srbije – kaže Perović.

U valjevskoj Budućnosti Krušik ovu saradnju vide kao priliku za oživljavanje sopstvenog podmlatka, koji je prethodnih godina bio prilično zapostavljen.

– Valjevo i Kragujevac možda nisu geografski blizu, ali smatram da Budućnost Krušik i Radnički 1923, kao dva velika kluba, treba da imaju kvalitetnu saradnju, posebno kada su u pitanju mlađe kategorije. Ovo je jedan od koraka ka ozdravljenju naše omladinske škole, koja je u proteklih desetak godina bila prilično zapostavljena. To se pre svega odnosi na sportsku infrastrukturu, ali i na stručan kadar. Zbog toga nam je Radnički 1923, kao jedan dobro organizovan klub sa odgovarajućom infrastrukturom, neka vrsta uzora i naša je želja da kroz ovu saradnju dobijemo prave savete za oporavak naše škole – ističe Nikola Čočović, doskorašnji igrač, a sada član uprave valjevskog kluba.

Zadovoljstvo sklopljenom saradnjom ne kriju ni predstavnici fudbalske škole Despot iz Velike Plane, koja postoji svega tri godine i u kojoj fudbalska znanja stiče oko dve stotine dečaka.

– Nama je kao relativno mladoj školi fudbala velika čast i zadovoljstvo što će naša najtalentovanija deca imati priliku da budu deo jednog tako velikog kluba što je Radnički 1923 i što će na taj način doći u priliku da ostvare svoje fudbalske karijere – ocenjuje Dragan Pavlović, trener i osnivač ove fudbalske akademije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *