Kragujevački strelci nišane medalje na Evropskom prvenstvu

U Bolonji danas počinje Evropsko prvenstvu u streljaštvu na kome će učestovati osam srpskih strelaca, među njima i Kragujevčani Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić.

Stefanović i Pletikosić nadmetaće se u gađanju MK puškom iz trostava. Kvalifikacije za ovo takmičenje startuju već danas, dok je finale predviđeno za sutra.

Budući da se u ovoj disciplini dele dve olimpijske kvote, to je lepa prilika da se Stefanoviću, koji je već obezbedio olimpijsku vizu, na putu za Tokio pridruži i klupski kolega iz „Čika Mate“ Stevan Pletikosić.

Pored Pletikosića i Stefanovića, Srbiju će u trostavu predstavljati i Milenko Sebić. Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Ivana Anđušić Maksimović nadmetaće se u trostavu kod dama, dok će Zorana Arunović i Jasmina Milovanović pokušati da dođu do medalje u disciplini MK sport pištolj.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković ističe da je konkurencija na ovom prvenstvu izuzetno jaka, ali se ipak nada da naš tim može do olimpijskih kvota i medalja.

– Ciljevi naše seniorske reprezentacije su olimpijske vize i medalje. Nezahvalno je prognozirati koliko medalja i kvota možemo da osvojimo, posebno zbog toga što je na okupu evropska elita. Najbolji strelci Starog kontinenta su u Bolonji, svi imaju visoke ambicije, ali nadamo se da ovaj put možemo da dođemo bar do jedne kvote. – poručio je Marković u izjavi za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *