KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački sportisti na Evropskim igrama u Minsku

U prestonici Belorusije Minsku od 21. do 30. juna biće održane druge po redu Evropske igre, koje će okupiti oko 4 000 sportista iz pedesetak evropskih zemalja. Srpsku delegaciju u Minsku činiće 66 sportista, među kojima su i Kragujevčani, strelac Milutin Stefanović i bokser Slobodan Jovanović.

Milutin Stefanović i Slobodan Jovanović
(Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Stefanoviću će ovo biti drugo učešće na Evropskim igrama, budući da je branio boje Srbije i pre četiri godine u Bakuu. Tada mu je za dlaku izmakla medalja u miksu.

Srpski olimpijac i rekorder Svetskog kupa već je ispunio olimpijsku normu za Tokio, ali će svakako biti vrlo motivisan da se okiti nekom od medalja u Minsku. Stefanović će se nadmetati u dve discipline: u gađanju vazdušnom puškom i u miksu.

Za razliku od Stefanovića, za mladog boksera kragujevačkog Radničkog Slobodana Jovanovića učešće na Evropskim igrama u Minsku predstavljaće „vatreno krštenje“ i priliku da stekne značajno iskustvu na jednom velikom međunarodnom takmičenju.

Jovanović se nedavno okitio zvanjem prvaka Srbije u teškoj kategoriji, što je kruna na dosadašnji rad i karijeru ovog mladog boksera, koja se kreće meteorskim usponom. Jovanović će boksovati u teškoj kategoriji.

Prethodnica srpske delegacije već je otputovala u Minsk, a večeras će to učiniti i sportisti.

Podsetimo, na prethodnim Evropskim igrama Srbija je osvojila 15 medalja (8 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane), zauzevši visoko, dvanaesto mesto u generalnom plasmanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!