Kragujevački kuglaši osvojili svetsko zlato sa reprezentacijom Srbije

Treću godinu zaredom, kuglaška reprezentacija Srbije okitila se titulom svetskog prvaka. „Orlovi“ su na nedavno završenoj planetarnoj smotri u češkom Rokicaniju potvrdili epitet jednog od favorita turnira i prilično ubedljivo došli do šampionskog trona. Deo zlatnog tima Srbije na ovom prvenstvu bili su i kragujevački kuglaši Aleksandar Milinković i Ugoš Jagličić, kao i Milan Jovanović-Cvika, koji obavlja ulogu direktora reprezentacije.

Koliko je reprezentacija Srbije bila dominantna na turniru, najbolje govori podatak da su izabranici selektora Vojka Pavlovića završili prvenstvo bez poraza. U grupnoj fazi savladane su selekcije Poljske, Estonije, Severne Makedonije i domaćina Češke, zatim je u četvrtfinalu „pala“ i reprezentacija Austrije, dok su u polufnalu „orlovi“ eliminisali Hrvatsku. U borbi za zlato, naš državni tim je deklasirao Nemačku sa 6:2 (3976:3887) i potvrdio epitet najbolje reprezentacije na svetu.

Kragujevački kuglaši, Aleksandar Milinković i Uroš Jagličić, imali su značajan udeo u ovom uspehu nacionalnog tima, bez obzira što su na poslednja dva meča na prvenstvu imali ulogu rezervi.

Milinković je upisao četiri nastupa, od toga tri u grupnoj fazi (protiv Češke, Poljske i Estonije) i jedan u četvrfinalu protiv Austije. Najbolji učinak kuglaš Kragujevca imao je u susretu sa Estonijom, kada je oborio 622 čunja.

Uroš Jagličić je prvi i jedini nastup zabeležio na meču sa Estonijom i to kao deo kombinovanog bloka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *