KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački kik-bokseri predstavljaju Srbiju na Svetskom kupu u Budimpešti

Selektor kik-boks reprezentacije Srbije Siniša Vladimirović odredio je spisak od 46 reprezentativaca za predstojeći Svetski kup, koji će tokom vikenda biti održan u glavnom gradu Mađarske Budimpešti. Među pozvanima su i mlade uzdanice Kik-boks kluba Radnički, Milica Popović i Veljko Mitrović, koji će pokušati da opravdaju poverenje selektora i uđu u uži izbor kandidata za Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Milica Popović će predstavljati Srbiju u disciplini K1 za seniorke do 60 kg, dok će Veljko Mitrović nastupiti u diciplini lou-kik za mlađe juniore do 63.5 kg. Zajedno sa njima biće i Marta Vučić, Kragujevčanka koja trenutno nastupa za ekipu Palmini tigrovi iz Jagodine, a koja će se oprobati u disciplini K1 za takmičarke do 48 kg.

Svetski kup u Budimpešti jedno je od najjačih takmičenja u ovogodišnjem kalendaru Svetske kik-boks federacije, sa preko 3 000 prijavljenih takmičara koji će se nadmetati u sedam disciplina i dve starosne kategorije (seniori i juniori).

Učešće na Svetskom kupu predstavlja dobru priliku za naše takmičare da provere svoj trenutni nivo forme, ali i da eventualnim uspehom obezbede sebi poziv za Evropsko i Svetsko prvenstvo – naglašava Radomir Radomirović, trener reprezentativaca iz Kik-boksa kluba Radnički.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!