KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački bokser Slobodan Jovanović najbolji teškaš u Srbiji

Bokser kragujevačkog Radničkog Slobodan Jovanović oktio se zvanjem državnog prvaka u teškoj kategoriji na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Prokuplju.

Slobodan Jovanović u društvu trenera Vaska Stanišića i legendarnog bokserskog asa Mirka Puzovića
(Foto: Bokserski savez Srbije)

Slobodan je na putu do finala pobedio Petra Prokića iz beogradske Fontane sa 5:0 i Darka Stankovića iz BK Čip – Beograd, prekidom u drugoj rundi. U borbi za zlato, Jovanović je na poene (4:1) savladao Tadiju Nikolovskog iz beogradskog Heroja. Interesantno je napomenuti da je Nikolovski u minuloj sezoni, zajedno sa Jovanovićem, boksovao za kragujevački Radnički u Prvoj ligi Srbije.

Ovaj uspeh je samo potvrda velikog talenta ovog mladog kragujevačkog boksera, čija karijera konstantno ide uzlaznom linijom. Podsetimo, Jovanović se prošle godine na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Jagodini okitio zlatnom medaljom u konkurenciji mladih boksera, a samo godinu dana kasnije uspeo je da ponovi uspeh i u seniorskom uzrastu.

Što se tiče učinka ostalih boksera Radničkog na ovom prvenstvu, Dejan Dašić je odlično boksovao u srednjoj kategoriji, gde je uspeo da se domogne finala, u kome je poražen od Milosava Savića iz Metalca (1:4), tako da se morao zadovoljiti srebrnom medaljom, što je svakako veliki uspeh.

Aleksandar Jovanović u bantam i Viktor Ristić u poluvelter kategoriji zaustavljeni su u polufinalu.

Na ovom prvenstvu učestvovali su i članovi Bokserskog kluba KG. Najdalje je dogurao „veletraš“ Stevan Krnić, koji je poražen u polufinalu. Saša i Filip Adamović završili su učešće na ovom prvenstvu već posle prvih borbi.

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Prokuplju učešće je uzelo ukupno 73 takmičara (60 seniora i 13 seniorki).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.