KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački biciklisti ređaju uspehe

Biciklistička sezona u Srbiji se polako zahuktava, a članovi kragujevačkih klubova, Radničkog i Ciklomanije, beleže sve bolje i bolje rezultate. Proteklog vikenda biciklisti Ciklomanije vozili su XCO C2 trku na stazi Stražilovo, nadomak Sremskih Karlovaca, dok su članovi BK Radnički „skoknuli“ do susedne Crne Gore, tačnije do Žabljaka, radi učešća na spektakularnoj trci ’’Durmitor Downhill Adventure’’, koja se već petu godinu zaredom vozi obroncima Durmitora.

Na trci u Stražilovu nastupilo je šest takmičara Ciklomanije, koji su osvojili ukupno pet medalja. Mlađoj poletarki Kseniji Veljković, poletarcu Stefanu Veljkoviću i kadetu Marku Praštalu pripale su srebrne medalje, dok su se bronzama okitili mlađi kadet Viktor Slavković i masters Zoran Živković.

Sa druge strane, biciklisti Radničkog su na Durmitoru ostavili prilično dobar utisak, naročito Bojan Manojlović, koji je trijumfovao u elit kategoriji. Marko Pavlović je zauzeo drugo mesto u konkurenciji mastersa, dok je Nenad Miljojković bio peti u elit kategoriji.

– Ponosan sam na naše vozače i trenera Pavlovića. Sada se spremamo za MTB maraton na Kopaoniku, odakle ćemo, nadamo se, doneti još lepih vesti – referisao je prvi čovek Radničkog Aleksandar Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.