Kragujevac i ove godine domaćin turnira u basketu „tri na tri“

Sedmu godinu zaredom Kragujevac će biti domaćin turnira u basketu „tri na tri“, koji se igra u sklopu „3×3 Roda državnog prvenstva Srbije“. Turnir će biti održan u subotu, 13. maja, na terenima za basket u Velikom parku, uz učešće najboljih ekipa iz Srbije i regiona, i specijalne goste na čelu sa predsednikom KSS-a Predragom Danilovićem.

Listu učesnika sedmog po redu FIBA basket turnira u Kragujevcu predvodi Novi Sad Al Wahda, najbolja basket ekipa na svetu, zatim je tu još jedna ekipa iz Srpske Atine, Epic Novi Sad, na čelu sa Stefanom Stojačićem, nekadašnjim košarkašem kragujevačkog Radničkog, kao i Zemun (ex Master team) i Olimp Beograd. Učešće su potvrdile i dve najbolje ekipe iz Bosne i Hercegovine, šampion Makedonije i jedna crnogorska ekipa, pa će turnir imati i internacionalni karakter.

Što se tiče ekipa iz Kragujevca, najviše se očekuje od tima “3×3 Kragujevac“, koji je i najbolje kotiran na FIBA rang listi.

Ovaj prestižni turnir svojim prisustvom uveličaće i poznata imena iz sveta košarke, na čelu sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije, gospodinom Predragom Danilovićem.

Za pobednike turnira su pored zavidinih novčanih nagrada obezbeđeni pehari i medalje. Finalisti imaju direktan prolaz na Veliko finale Srbije, ali i na 3×3 Serbia Cup. U pitanju je novi format turnira od 16 ekipa sa specijalnim pozivnicama.

Dan kasnije, u nedelju, 14. maja, biće održano takmičenja srednjoškolskih ekipa i mlađih kategorija.

Prijave i informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 060/0800444 (Nenad Tanasijević) i 060/3477774 (Nemanja Stojanović), kao i na mejl 3x3serbia@gmail.com.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *