Kragujevac dobio dva dvoranska prvaka Srbije u atletici

Kragujevački atletičari ostvarili su fantastične rezultate na dvoranskom prvenstvu Srbije za seniore, koje je održano u beogradskoj Atletskoj dvorani. Atletičar „Parka“ Luka Radojičić postao je prvak države u troskoku, dok je atletičarka „Radničkog“ Ljubica Simović trijumfovala u skoku udalj.

Foto: AK Radnički/AK Park

U disciplini troskok kod seniora prva dva mesta bila su rezervisana za članove kragujevačkog „Parka“ Luku Radojičića i Milana Mladenovića. Radojičić je novim ličnim rekordom od 14.38 metara prigrabio zlato, dok se Mladenović, zahvaljujući odličnom rezultatu u poslednjoj seriji (14.11 metara), dokopao srebra.

Drugu titulu sa ovog prvenstva u Kragujevac donela je atletičarka „Radničkog“ Ljubica Simović, koja je trijumfovala u skoku udalj kod seniorki. Ljubica je rezultat vredan zlatne medalje ostvarila u drugoj seriji, kada je skočila 5.82. metara. Bila je to granica koju njene rivalke, drugoplasirana Lidija Todorović iz novosadske Vojvodine (5.77 m) i Bojana Petrović iz zemunske Mladosti (5.50 m), nisu uspele da pređu.

Vredi napomenuti i odličan nastup mlade atletičarke „Parka“ Nine Radovanović, koja je u troskoku kod seniorki zauzela peto mesto, a od pobedničkog podijuma delilo ju je svega trinaest centimetara. U svakom slučaju, ovaj rezultat predstavlja veliki podstrek za ovu
šesnaestogodišnjakinju pred kojom je svetla budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *