Kovač podneo ostavku po drugi put

Slobodan Boba Kovač ponovo je podneo ostavku na mesto trenera aktuelnog šampiona Srbije. Nakon utakmice u Mazeiku i šestog poraza u Ligi šampiona, Kovač  je održao kratak sastanak sa igračima i saopštio im da je puno truda uložio, ali da ne vidi rezultata i da drugog rešenja nema već da mesto prvog trenera prepusti nekom drugom. Ovo je drugi put  da je Kovač podneo ostavku. Prvi put se to desilo u junu prošle godine.

– Znam ja kvalitet moje ekipe, vide ga i laici. Međutim, nadao sam se da ćemo svojim radom da isplivamo. Nije problem u Ligi šampiona. Zapravo, ne priznajem nijedan drugi problem, osim igre koja je stvarno katastrofalna i s tim ne mogu da se pomirim. Greške, nedisciplina… Uložio sam celog sebe, ali ne vidim povratne informacije. Možda će sa mojim naslednikom igrači da se oslobode i počnu da igraju bolje – rekao je Kovač.

Kovač je kao trener Radničkog osvojio dve titule i igrao dva finala Kupa Srbije.

– Igrala se odbojka u Kragujevcu i pre, igraće se i posle mene. Doduše, pre mene nije bilo titula, ali urađene su velike stvari, osvojena su dva naslova prvaka, pa sada treba da nastave sa tim. Ni ove sezone nismo toliko loši. Mene ne zanima samo domaće prvenstvo, želim uspeh i u Evropi. Puno su mi značile ove dve godine u klubu, ali sebe više ne vidim u njemu.

Ostavka Slobodana Kovača inicirala je sazivanje sastanka Upravnog odbora Radničkog. Čelnici kluba okupiće se u ponedeljak u 18 časova, kada će raspravljati o novonastaloj situaciji. U subotu u prvenstvenom meču protiv Smedereva ekipu će predvoditi pomoćni trener, Dejan Matić – Cecko.

Izvor: KG sport, zurnal.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *