KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkaši Dinamika pobednici finalnog turnira Roda juniorske lige KSS u Kragujevcu

Mladi košarkaši beogradskog Dinamika pobednici su finalnog turnira Roda juniorske lige Košarkaškog saveza Srbije, koji je tokom vikenda održan u kragujevačkom „SBB Jezeru“. Beograđani su u borbi za šampionski pehar bili uspešniji od čačanskog Borca – 74:62 (17:21, 22:18, 23:17, 12:6).

Foto: KSS

Tokom tri turniska dana viđeno je pregršt zanimljivih i kvalitetnih mečeva, a kragujevačka publika imala je tu privilegiju da na delu vidi neke od budućih asova srpske i evropske košarke.

Turniru je prisustvovao veliki broj uglednih zvanica iz sveta košarke, među kojima i predsednik KSS Predrag Danilović, zatim potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić i selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, koji su uručili pehare i medalje najbolje plasiranim ekipama na turniru.

Domaćin turnira, KK Radnički 1950, čija je juniorska ekipa eliminisana već u četvrtfinalu od strane čačanskog Borca, zaradio je brojne pohvale na račun organizacije, pa ne treba da čudi ukoliko Kragujevac u bliskoj budućnosti ponovo bude stecište nekog velikog košarkaškog događaja.

MEČEVI ZA PLASMAN

Finale: DYNAMIC VIP PAY – BORAC 74:62 (17:21, 22:18, 23:17, 12:6)
Za treće mesto: CRVENA ZVEZDA MTS – SLOBODA 100:79 (25:18, 24:20, 23:20, 18:12)

INDIVIDUALNA PRIZNANJA

Najbolji strelac ligaškog dela prvenstva: Luka Kulundžić (Novi Pazar)
MVP ligaškog dela prvenstva: Luka Kulundžić (Novi Pazar)

Najbolji strelac finalnog turnira: Đorđe Ćurčić (Borac)
MVP finalnog turnira: Đorđe Ćurčić (Borac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.