KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarka: Radnički i dalje na stend-baju

radnicki-grbIako je uprava KK Radnički preko zvaničnog sajta kluba najavila da će odluka o nastupu u ABA ligi biti saopštena javnosti u ponedeljak, od toga nije bilo ništa.

Odluka još nije doneta, a u klubu se i dalje nadaju da će pronaći rešenje za finansijske probleme, koji dovode u pitanje i samu egzistenciju Radničkog.

Postoji mogućnost da nađemo rešenje, ali do izlaza još nismo stigli. Verujem, ipak, da ćemo, vrlo brzo imati jasno stanje, kako bismo informisali javnost o daljim aktivnostima” – izjavio je predsednik kluba Ivan Grujin.

Tračak nade je to što su neki sponzori, poput „Fijata“, spremni da nastave saradnju sa kragujevačkim klubom, ali je preko potrebna i podrška gradske vlasti u Kragujevcu, koja se nalazi u jako turbulentnom periodu.

Radničkom izgleda da nije glavni problem kotizacija od 150.000 evra, koliko dugovanja prema bivšim igračima i finansijska konstrukcija koja bi omogućila stvaranje tima za narednu sezonu.

U toku nedelje bi javnost trebala da dobije konačan stav kluba, a svi kragujevački ljubitelji košarke i navijači Radničkog se nadaju da neće doći do selidbe kluba u neki drugi grad ili čak gašenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *