KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Korona zaustavila završetak igrališta u Drači

Nakon uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije usled epidemije virusa COVID-19, sva sportska dešavanja u državi naglo su prekinuta. Tako je i uprava Šumadije 1934 iz Drače, člana Prve gradske lige Kragujevca, bili primorana da privremeno obustavi sve radove na izgradnji svog sportskog centra, čiji je završetak bio predviđen za maj mesec. Tako će stanovnici Drače morati još malo da se strpe do otvaranja igrališta na koje čekaju već punih osam godina.

Novi teren u Drači u izgradnji (Foto: FK Šumadija 1934)

Još pre osamnaest godina vlasnici dve parcele na kojima je bio izgrađen sportski centar sa igralištem za fudbal i košarku u Drači, sa sve svlačionicama i službenim prostorijama, na osnovu sudske odluke uspeli su da ostvare povraćaj imovine. Tako je seoski klub, koji se pet godina takmičio u jedinstvenoj Šumadijskoj ligi, ostao bez igrališta i 2004. godine prestao sa radom. Igrači su bili primorani da potraže angažman u susednim klubovima, pa su tako stanovnici Drače ostali uskraćeni za fudbalska dešavanja.

Pauza je trajala sve do 2011. godine kada je omladina ovog sela pokrenula akciju da se obnovi rad kluba. Uprava je, uz razumevanje i podršku komšija, učestvovala u sređivanju igrališta u susednoj Dobrači, koje je dobila na besplatno korišćenje. Igrači su se vratili u svoj klub, koji je počeo da se takmiči od najnižeg ranga, Treće gradske lige.

U međuvremenu je uprava Šumadije 1934 uspela da obezbedi odgovarajuću parcelu u Drači na kojoj je započela izgradnju novog igrališta.

– Meštani Drače vole fudbal. Kod nas su nekada gostovali Zvezda, Partizan, Radnički i drugi veći srpski klubovi. Zbog toga smo, uporedo sa takmičenjem, radili i na obezbeđenju nove parcele za igralište. Uspeli smo i to da rešimo prošle godine i počeli izgradnju novog igrališta. Posejali smo travu, ogradili teren i planirali da od maja koristimo novo igralište u našem selu. Preostalo nam je još samo da završimo objekat za svlačionice i službene prostorije, ali nas je zaustavilo uvođenje vanrednog stanja. Mi nećemo stati i po završetku epidemije nastavićemo sa radovima, pa očekujem da će se od naredne sezone fudbal ponovo igrati u našem selu – kaže Radovan Aksentijević, dugogodišnji igrač i predsednik kluba, a sada član uprave Šumadije 1934 iz Drače.

Radovan Aksentijević, član uprave Šumadije 1934, očekuje da će se u ovoj godini završiti teren u Drači

Pre prekida takmičenja u Prvoj gradskoj ligi odigrano je samo jedno kolo u prolećnom delu prvenstva. Ekipa Šumadije 1934 pobedila je Koloniju sa 2:0, ali joj i pored tog trijumfa preostaje velika borba za očuvanje statusa gradskog prvoligaša, naravno, pod uslovom da se takmičenje nastavi. A od naredne sezone, uz korišćenje sopstvenog terena, u ovom klubu očekuju da će i rezultati biti uspešniji.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *