KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

KK Radnički: Odluka o učešću u ABA ligi za vikend

radnicki-grb

KK Radnički danas se oglasio saopštenjem na zvaničnom sajtu, povodom (ne)učešća u ABA ligi naredne sezone. Kako se ističe u ovom saopštenju, klub se nalazi u jako teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji, pa je čak i sama egzistenicija kluba dovedena u pitanje. Mnoge stvari biće jasne u ponedeljak, kada će čelnici Radničkog svoju odluku saopštiti javnosti.

Tekst saopštenja prenosimo u potpunosti:

Košarkaški klub Radnički obaveštava javnosti da će za predstojeći vikend doneti konačnu odluku o daljem takmičenju. Tada će definitivno biti poznato da li može da ispuni sve uslove koji ga očekuju u novoj sezoni.

Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svih uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje.

Sem što izostaje podrška grada, oni koji govore o novoj skupštinskoj većini u Kragujevcu daju do znanja da sport neće biti u njihovom fokusu, pritom apostrofiraju košarkaški klub. Sve to skupa čini nemogućim dalje nastupanje Radničkog u jednoj od najjačih liga Evrope.

Časnije i poštenije će biti da kažemo da ne možemo da se takmičimo, nego da stvaramo nove obaveze bez pokrića, što kao odgovoran klub nećemo da činimo. I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad.

Ako je ovo kraj takmičenja u regionu, biće nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200 hiljada stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike koja je ocenjena najvišim ocenama, a podržavala je klub sve ovo vreme, ali Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu u proteklih pet godina.

Trenutno, Radnički uživa podršku isključivo sponzora koje predvodi Fijat sa potvrđenim interesom da se nastavi partnerstvo. To, ipak, nije dovoljno ni za normalno poslovanje, niti za takmičenje.

Pokušaćemo da obezbedimo punu podršku da zadržimo status koji imamo, a u ponedeljak ćemo saopštiti konačnu odluku kako javnosti, tako i ABA ligi.

Uprava KK Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *