KK Radnički FOKA „pokorio“ Italiju

Mladi kragujevački košarkaši trijumfovali posle fantastično odigranog turnira. Naš Jovičić i Rus Evstigneev najkorisniji.

Ivrea pored Torina, od 27- 30. decembra 2012. godine, bila je poprište pozivnog medjunarodnog košarkaškog turnira XIII Canestri Senza Reti. Učešće su uzeli mladi košarkaši rođeni 1999. godine,  iz 5 evropskih zemalja. Pored 11 italijanskih ekipa, učestvovale su dve ekipe iz Srbije, i po jedna iz Rusije, Crne Gore i Bosne I Herzegovine. Poziv za da predstavljaju Srbiju dobile su ekipe KK Radnički Foka iz Kragujevca I KK Mladost iz Čačka.

16 ekipa je podeljeno u 4 grupe, a pobednici grupa su se borili za prva četiri mesta. U polufinalu su se sastali Radnički Foka – Podgorica (85:45) i Chekhovian Hawks Moskva – Mladost (71:58).

Finale izmedju ekipa Radnički Foka i Chekhovian Hawks je krasila izvanredna atmosfera, u prepunoj hali, pred više od 1000 gledalaca. Rusi su došli na turnir kao jedna od najboljih ruskih ekipa I veliki favoriti.  Medjutim, naša ekipa je pokazala više talenta, znanja i naročito hrabrosti u odlučujućim momentima. U neverovatno uzbudljivoj završnici, Radnički je pobedio sa 69:67 (19-14, 18-18, 13-15, 19-20). U penal završnici, posebno se istakao Mihailo Jovičić koji je ukupno postigao 33 poena uz izvanredan procenat šuta sa slobodnih bacanja (17-15). Pored njega, za kragujevčane koševe su postigli Vučković 24, Glišović 5, Nikolić 5 i Ristanović 2. Mihailo Jovičić je zajedno sa rusom Ivanom Evstigneevom podelio titulu najboljeg igrača turnira, a Nemanja Nikolić ušao u najbolju petorku.

U borbi za treće mesto Mladost iz Čačka je pobedila Podgoricu sa 71:46.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *