KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kadeti Radničkog srebrni

U subotu, 24. decembra 2011. godine, u organizaciji Stonoteniskog kluba Pirot,  u istoimenom gradu održalo se ekipno prvenstvo Centralne Srbije u stonom tenisu, u kategorijama kadeta i kadetkinja.

U okviru takmičenja kadeta na ovom važnom turniru, čije učešće garantuje borbu na državnom prvenstvu naše zemlje, učestvovalo je sedam ekipa podeljenih u dve grupe. Ekipa kragujevačkog Radničkog, u sastavu: Danilo Bogavac, Uroš Nedović i Milija Mutavdžić, ostvarila je zapažen rezultat zauzevši visoku drugu poziciju i srebrno odličje, odmah iza neprikosnovene ekipe Medijana iz Niša, koja je u svom sastavu imala  mladog Jovića, aktuelnog vicešampiona naše zemlje u kadetskoj konkurenciji.

Naši dečaci su u grupnoj fazi odigrali veoma dobro u konkurenciji  ekipa STK Stoni iz Niša, STK Lužnica iz Babušnice i ekipe Hajduk Veljko iz Negotina  i zabeležila sve tri pobede i kao prvoplasirana ekipa iz grupne faze otišli u polufinalne borbe.

Treba napomenuti da posebno raduje izvojevana pobeda protiv dobre  ekipe Hajduk Veljko, koja je važila za favorita grupe i u žrebu postavljena za nosioca iste. U derbiju grupe i direktnoj borbi za prvo mesto i prolaz u polufinale Dača Bogavac sa dve i Žuća Nedović sa jednom pobedom obezbedili su konačnu pobedu i rezultatom 3-1, STK Radnički je ušao u polufinale.

Tamo ih je čekala solidna ekipa SFS Borca u sastavu Nikodijević, Jovanović, Dimitrijević. Uroš Žuća Nedović dobija Nikodijevića rezultatom 3-1, a Bogavac Jovanovića 3-2 za ukupnih 2-0. Blago opuštanje kapitena Mutavdžića usled ubedljivog vođstva dalo je nadu protivničkoj ekipi da može da se vrati  u meč. Međutim, sve dileme su rešene u četvrtom meču kada Bogavac u pet setova savladao Nikodijevića, odveo Radnički u finale i osigurao  srebro.

U samom finalu protiv odlične ekipe Medijane iz Niša, naši dečaci su dali maksimum koji nije bio dovoljan da se pobedi ekipa koja je na ovom turniru protivnicima prepustila samo jedan jedini set.

Treba istaći da je ovo veliki uspeh naših mladih stonotenisera i da još dosta dečaka i devojčica treba da krene njihovim stopama na putu ka uspehu.

U ekipi Kragujevčana sa šest pobeda iz sedam mečeva, posebno se istakao Danilo Bogavac, koji je sa nama podelio utiske o odlično odigranom turniru, plasmanu iznad očekivanja i srebrnom odličju:

– Naglasio bih da je bila odlična organizacija turnira, dobro smo igrali, dobro se proveli, lepo je bilo. Osvojili smo srebrnu medalju, moram da kažem da je malo ko drugi, osim možda nas samih to očekivao. Naravno da toga ne bi bilo bez našeg trenera Miroljuba Buce Simovića, koji nas je spremao cele sezone za ovaj turnir i turnire koji će uslediti – rekao je mladi Bogavac.

– Na nama je da vredno radimo, a uspesi će dolaziti srazmerno zalaganju na treninzima. Kako ja, tako i moji saigrači, drugari iz kluba, potrudićemo se da u budućnosti podignemo igru na još viši nivo i napravimo još bolje rezultate. Velika nam je čast da igramo u dresu kragujevačkog Radničkog i potrudićemo se da nižemo uspehe kao i naši poznatiji „saborci“ iz drugih sportova u okviru našeg sportskog društva. Takođe bismo voleli da se svojim igrama nametnemo  selektoru i reprezentaciji naše zemlje u kadetskoj konkurenciji, a smatram da imamo razloga da se tome nadamo – dodao je on.

 

Naši kadeti su obezbedili  učešće na Prvenstvu Srbije 21. januara 2012. godine, čiji organizator i grad domaćin treba da se odredi u narednih nekoliko dana.

Puno sreće, momci !

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.