Jovanović četvrti u Sparti, Der čuva četvrto mesto u generalnom plasmanu na trci „Oko Grčke“

Nebojša Jovanović, reprezentativac kragujevačkog Radničkog plasirao se na četvrto mesto u drugoj etapi trke „Oko Grčke“ (kategorija 2.2) koja je završena u Sparti posle 133 km vožnje od Leonida.

“U sprintu grupe do četvorice biciklista, pobedio je Italijan Rosi, četvrti je stigao Jovanović i za malo mu je izmakao podijum“, kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.

Der je bio u glavnoj grupi sa žutom majicom, Slovencem Vrecerom koji vozi za austrijski Vorarlberg i sačuvao je četvrto mesto u ukupnom plasmanu.

Vrecer će startovati u trećoj etapi od Sparte do Metonija (135) u žutoj majici sa četiri sekunde prednosti u odnosu na Italijana Rebelina i sa 56 sekundi boljim vremenom od Grka Tamuridisa. Der na četvrtom mestu ima 3,8 minuta zaostatka, a isto vreme ima i petoplasirani Holanđanin Van Ruitenbek. Marić je 29. a Jovanović 35. prema nezvaničnim rezultatima.

U ekipi BSK iz Banjaluke startovali su i članovi kragujevačkog Radničkog Svetislav Blagojević koji je 15. sa 6,30 minuta slabijim vremenom od vodećeg kao i Goran Šmelcerović koji je 36. U timu bugarskog Hemusa vozi na trci i Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN koji je 39. U ekipnoj konkurenciji vodi Meridian tim (Italija), Srbija je peta od 17 selekcija.

Izvor: BSS info centar malih sportova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *