KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Još jedna evropska titula u rukama Ognjena Milića

Nova evropska titula je u rukama kragujevačkog tenisera Ognjena Milića. Mladi Kragujevčanin je u periodu od 20. do 26. septembra učestvovao na turniru prve kategorije Tennis Europe Junior Toura u češkom gradu Most, gde je u veoma jakoj konkurenciji uspeo da opravda epitet prvog nosioca turnira i prigrabi svoju osmu evropsku titulu u kategoriji tenisera do 14 godina starosti.

Ognjen je u finalu bio uspešniji od Slovenca Paola Angelija, rezultatom 6:1, 6:7 i 6:3 po setovima. Prethodno je mladi kragujevački teniser eliminisao trojicu nemačkih tenisera (Zika, Padea i Majtuša), kao i Ukrajinca Šilova.

Ovo je Milićeva osma evropska titula u konkurenciji tenisera do četrnaest godina starosti, peta u ovoj godini, a ukupno sedamnaesta u karijeri.

Mladi Kragujevčanin, koji nastupa za Tenisku akademiju Tipsarević iz Beograda, zauzima i visoko sedmo mesto na Tennis Europe rang listi tenisera do četrnaest godina starosti, dok je u starijoj uzrasnoj kateogriji (do šesnaest godina) trenutno na šezdesetoj poziciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *