KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Još jedna bronza za Stefanovića

Hrvatski grad Osijek je prethodna tri dana bio domaćin drugog ovogodišnjeg Gran pri turnira Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem, koji je okupio strelce iz 19 zemalja. U sastavu reprezentacije Srbije i ovoga puta našlo se troje kragujevačkih strelaca, Teodora Vukojević, Milutin Stefanović i Marko Ivanović, od kojih je samo Stefanović uspeo da se dokopa medalje, i to bronzane u ekipnom nadmetanju puškom.

Foto: SSS

Muška ekipa puškom, u sastavu Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević, ponovila je uspeh sa prethodnog Gran pri turnira u Rušama, kada se takođe domogla bronzanog odličja. Ovoga puta naša posada je u borbi za bronzu savladala Italiju sa ubedljivih 16:4, dok je zlato pripalo domaćinu turnira Hrvatskoj, koja je bila uspešnija od Rusije, rezultatom 16:12.

Za razliku od muškog, naš ženski tim puškom, predvođen seniorskom i juniorskom šampionkom države Teodorom Vukojević, ovoga puta nije uspeo da se domogne mesta na pobedničkom podijumu. Srpske dame su drugu fazu takmičenja okončale na petoj poziciji, sa svega 0,7 kruga zaostatka u odnosu na selekciju Ukrajine, koja je pobedom nad posadom Hrvatske (16:14) prigrabila bronzu. U meču za zlato sastale su se selekcije Rusije i Slovenije, a uspešnije su bile Ruskinje, koje su slavile sa 17:11.

Vukojevićeva je dosta dobro gađala i u pojedinačnoj konkurenciji, gde joj je „za dlaku“ izmakao plasman u finalnu grupu, a zapažen rezultat ostvarila je i u miksu, gde je u tandemu sa znatno iskusnijim reprezentativnim kolegom Milenkom Sebićem završila na deobi visokog petog mesta.

Milutin Stefanović i Marko Ivanović nisu uspeli da osvtare značajnije plasmane u pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca. Stefanović je zauzeo 26, a Ivanović 36. mesto u konačnom plasmanu.

Srbija je turnir u Osijeku završila sa četiri osvojene medalje. Zlatnim medaljama okitili su se Andrea Arsović i muški tim pištoljem (Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić), Brankica Zarić i Duško Petrov izlili su srebro u takmičenju mikseva pištoljem, dok je bronzu osvojio muški tim puškom (Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!