Jelena Prvulović na Afričkom šampionatu!

Foto: Marko Lazarević

Jelena Prvulović, kosarkašica Radničkog, nastupaće na Afričkom šampionatu za Libansku ekipu Homenetmen Antelias koju predvodi srpski stručnjak Nemanja Bjedov.

Bjedov je u Liban stigao posle sezone na Kipru, gde radi u Apoelu. Košarkašice Homenetmena je predvodio u dve utakmice regularnog dela prvenstva, kroz plej-of i u kup takmičenju. Košarkašice ovog kluba savladale su u finalu Kupa Libana tim Al Riyadi iz Bejruta rezultatom 52:39 i time priredile veliko iznenađenje, jer rival do tog meča nije znao za poraz.

Jelena kaže da će ovo biti veoma veliki izazov u njenoj karijeri :

„Stigao je poziv u najboljem momentu, kada sam bila najslabija, jer sam osećala strah još od povrede i operacije koja me je zadesila na poslednjoj utakmici lige. Ovaj poziv me je ohrabrio i dao snagu i volju da radim jako i da se spremam kao da se ništa nije desilo pre 5 meseci“, kaže Jelena.

Jelena je predhodne tri sezone nastupala za Radnički i bila igrač koji je klub „držala na nogama“.

„Nemanja Bjedov me je kontaktirao, usledio je poziv koji jednostavno nisam mogla da odbijem. O ekipi sam čula lepe stvari, kao i o radu trenera Bjedova. Osvojile su Kup Libana prdhodne sezone, sada imaju velike ambicije na Afričkom šampionatu, što mene mnogo imponuje i privlači. Trener kaže da igračice jedva čekaju moj dolazak kao i dolazak Amerikanke Ešli Džons, da je atmosfera super i da je cela organizacija na visokom nivou.“

Afrički šampionat se održava od 10 – 20. oktobra u Aleksandriji, u Egiptu. Pored ove Libanske ekipe, učestvuju i ekipe iz Tunisa, Alžira, Irana, Maroka, Jordana, kao i domaćina Egipta. Srećno Prki !

Foto: Marko Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *