Jedanaest medalja za strelce „Čika Mate“ na finalnom turniru Kupa SSS

Stefanović, Ivanović i Pletikosić (Foto: N. Marić)

Finalni turnir Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, koji je ovog vikenda održan u Novom Sadu, obeležili su takmičari kragujevačkog „Čika Mate“. Kragujevački strelci osvojili su ukupno 11 medalja, od toga čak pet zlatnih od mogućih osam u gađanju puškom.

Prvog dana takmičenja, u trostavu (3 puta 40 metaka), Kragujevčani su pokupili gotovo sve medalje – sve tri u apsolutnoj i jednu u juniorskoj konkurenciji. Iskusnom Stevanu Pletikosiću pripalo je zlato, Milutinu Stefanoviću srebro, dok se najmlađi član „Čika Matine“ posade Stevan Jovanović morao zadovoljiti bronzom u apsolutnoj konkurenciji, ali je zato uspeo da odbrani zlato osvojeno prošle godine u konkurenciji juniora.

Zapažen nastup prvog dana ostvarila je i Nevena Armuš, koja je u disciplini MK puška 60 metaka iz ležećeg stava osvojila treće mesto u apsolutnoj i drugo u juniorskoj kategoriji, čime je najavila ono što će se dogoditi narednog dana.

Nevena Armuš (u sredini) (Foto: N. Marić)

Naime, Armušova je drugog takmičarskog dana priredila veliko iznenađenje trijumfom u apsolutnoj kategoriji trostava (3 puta 20 metaka). Ona je iza sebe ostavila Sanju Vukašinović (Novi Sad 1790) i Milicu Babić (Pobednik).

Strelci „Čika Mate“ dominaciju iz trostava potvrdili su i u gađanju MK puškom iz ležećeg stava. Ovaj put prvo mesto osvojio je Miloš Ivanović, Milutin Stefanović je ponovo bio drugi, dok je treće mesto pripalo Stevanu Pletikosiću.

Stevan Jovanović potvrdio dominaciju u juniorskoj konkurenciji

Ovaj uspešan niz kragujevačkih strelaca kompletirao je Stevan Jovanović trijumfom u disciplini MK puška 60 ležeći za juniore, čime je objedinio titule pobednika finala Kupa Srbije u obe juniorske discipline.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *