Izlazak iz lavirinta: Večeras Skupština Radničkog 1923

fk-radnicki-cika-daca

Sudbina kragujevačkog Radničkog 1923 biće razrešena na večerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine kluba, koja će biti održana u restoranu „Jezero“ od 20 časova. Očekuje se da bude izabrano potpuno novo rukovodstvo kluba i da Radnički posle skoro devet meseci konačno dobije predsednika.

Dva puta zaredom je odlagana ova sednica, ali eto, valjda će biti po onoj narodnoj „treća sreća“. U javanosti se već dugo špekuliše o strateškim partnerima iz inostranstva, koji bi trebali da preuzmu sudbinu kragujevačkog kluba u svoje ruke. Kao najozbiljniji pominju se investitori iz Nemačke, ali će definitivno stvari biti jasnije posle večerašnje sednice.

Nije tajna da je Radnički u ogromnim dugovima, kako prema igračima i sportskim radnicima, tako i prema državi zbog neisplaćenog poreza. Račun kluba je u blokadi, što paralaše funkcionisanje kluba i dovođenje neophodnih pojačanja kada je u pitanju igrački kadar. Zato je prioritet da se prvo utvrdi kome i koliko Radnički duguje i da se pronađu sredstva kako bi klub izašao iz blokade.

Aktuelni potpredsednik kluba Petar Veselinović najavio je da će do 1. avgusta u klub stići odgovarajuća novčana sredstva, što će omogućiti isplatu dugovanja i potpisivanje novih ugovora sa igračima i trenerom Neškom Milovanovićem.

Većina igrača iz prošlogodišnjeg tima našla je nove angažmane, tako da je Milovanović na prvoj prozivci imao na raspolaganju uglavnom igrače iz omladinskog pogona.

Da zaključimo, od večerašnje sednice se mnogo očekuje, jer od nje bukvalno zavisi sudbina kluba. Ko god da preuzme kormilo kluba sa „Čika Dače“ čeka ga izuzetno težak posao da Radnički ponovo vrati na stabilne noge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *