Iz RK Radnički decidirano poručuju: „Pustite nas da igramo rukomet!“

Odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije da se elitna ARKUS liga od naredne sezone proširi za još dva člana očigledno nije naišla na pozitivan odjek kod većine superligaških klubova, koji su na nedavno održanoj Skupštini ARKUS lige odbacili ideju o proširenju lige. Rukometni klub Radnički, čije su obe selekcije pre prekida takmičenja zauzimale liderske pozicije u Super B ligi i bile na dobrom putu da se plasiraju u elitni rang, osetio je dužnost da reaguje saopštenjem za javnost i jasno se ogradi od svih kuloarskih priča i marifetluka u srpskom rukometu.

Foto: SPD Radnički

U saopštenju se ističe da je Rukometni klub Radnički, kao deo najveće i najzdravije sportske porodice u Srbiji – Sportskog privrednog društva Radnički, odluku Upravnog odbora RSS o poništavanju sezone i proširivanju ARKUS lige prihvatio kao iznuđeno i jedino moguće rešenje u datim okolnostima, kako bi svi klubovi dobili mogućnost da na terenu pokušaju da izbore plasman u viši rang takmičenja. Kragujevački klub se ograđuje od bilo kakvih zakulisnih radnji, čiji nikada nije bio deo, niti će nikada biti.

– Ne vršimo apsolutno nikakav pritisak, ne lobiramo, ne trgujemo sa „ovima“ i ne šurujemo sa „onima“. Samo smo svoji, jer obraz nije na prodaju, ali i ne damo na sebe, jer u klubu rade časni i pošteni ljudi, zaraženi rukometom, koji se ne bave „visokom politikom“, niti tuđim dvorištem, ne dajemo delegate, niti smo u bilo kakvim telima i organima upravljanja. Naše najjače oružje je teren i zato jasno apelujemo: „Pustite nas da igramo rukomet!“ – poručuju iz Radničkog.

U daljem tekstu saopštenja skreće se pažnja na ostvarene rezultate kluba, činjenicu da u okviru njega funkcionišu četiri seniorska tima, kao i škola rukometa u kojoj trenira 300 mališana, na kampove i brojne turnire u organizaciji kluba itd.

Iz Radničkog poručuju da im nije cilj da po svaku cenu uđu u Super ligu i da im neće biti prvi put da zbog „više sile“ na kraju ispaštaju, ali su odlučni u nameri da sačuvaju čist obraz.

– Rukometni klub Radnički nikome ništa ne otima. Sami smo se kao jedna sportska porodica pošteno izborili da budemo tu gde jesmo. Na ovakve besmislice prinuđeni smo da odgovaramo upravo zbog znoja igrača koji je proliven kako bi se došlo do rezultata, uz svesrdnu podršku grada Kragujevca – zaključuje se u saopštenju, koje potpisuje direktor kluba Stavro Rašković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *