KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ivanoviću zlato, Jovanoviću bronza u prvom kolu Kupa SSS

Prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, koje je proteklog vikenda održano u Novom Sadu, startovala je nova sezona nacionalnih streljačkih takmičenja na otvorenom. Strelci kragujevačkog Čika Mate i ovoga puta su bili na visini zadatka, pa se tako Marko Ivanović okitio zlatom u trostavu kod juniora, dok je njegovom klupskom kolegi Stevanu Jovanoviću pripala bronza u seniorskoj konkurenciji.

Ivanović je na prilično ubedljiv način došao do zlatne medalje u juniorskom trostavu sa 586 pogođenih krugova, čak 13 više u odnosu na drugoplarisanog Dušana Stojadinovića iz Novog Sada 1790 (573). Treće mesto pripalo je još jednom Novosađaninu Petru Erdeiju, sa 569 pogođenih krugova.

Ivanovićev klupski kolega Stevan Jovanović uspeo je da se domogne bronze u seniorskom trostavu. Zlatna medalja pripala je olimpijcu Milenku Sebiću iz ekipe Novi Sad 1790, koji je u finalu bio uspešniji od Dimitrija Gaćeše iz inđijske Mladosti sa 16:10.

Napomenimo i to da je ovo bilo prvo takmičenje po novim pravilima koja su na snagu stupila u aprilu i koja će važiti do kraja sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!