KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ivanović zastao na korak od finala na Svetskom juniorskom kupu

U nemačkom Zulu održan je Svetski juniorski kup malokalibarskim oružjem. Srbiju je na ovoj planetarnoj smotri predstavljalo devet strelaca, među kojima i članovi kragujevačkog „Čika Mate“, Marko Ivanović i Nevena Armuš.

Foto: SSS

U takmičenju malokalibarskom puškom iz trostava, Marko Ivanović je u konkurenciji 72 takmičara zauzeo deseto mesto sa 1.167 pogođenih krugova, čime je nadmašio svoj lični rekord. Nažalost, ovaj rezultat nije bio dovoljan da mladom Kragujevčaninu obezbedi mesto u finalu, pošto je osmoplasirani Kinez Juhan Ksu, koji je zabeležio identičan rezultat kao srpski reprezentativac, imao veći broj unutrašnjih centara.

Nevena Armuš je u takmičenju juniorki zauzela 72. mesto.

U ekipnom plasmanu, juniori Srbije su zauzeli dvanaesto, a juniorke šesnaesto mesto.

Selektor Dragan Donević zadovoljan je napretkom naših mladih strelaca, a posebno je pohvalio Marka Ivanovića.

– I pored toga što po opremi ne mogu da se porede sa najboljim juniorima sveta, naši strelci su u pojedinim delovima takmičenja bili ravnopravni sa rivalima. Posebne pohvale zaslužuje Marko Ivanović, kome je nedostajalo malo sreće da ostvari bolji plasman. Treba istaći i Mariju Kolarević i Laru Canić, kao i predan rad trenera i klubova naših mladih reprezentativaca – istakao je Donević u izjavi za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *