KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Iva Pavlović šampionka Srbije u akvatlonu

Sezona triatlon takmičenja u Srbiji nastavljena je državnim prvenstvom u akvatlonu, koje je u organizaciji Triatlon kluba 3 sporta Ahil održano na Vršačkom jezeru. U muškoj trci najuspešniji je bio Vladimir Danko iz ekipe Trilogy, dok je u konkurenciji dama prvo mesto pripalo Ivi Pavlović, članici Kluba ekstremnih sportova Kragujevac.

Mlada Kragujevčanka, koja je nedavno predstavljala Srbiju na Evropskom juniorskom kupu u Mađarskoj, gde je zauzela 27. mesto, trku koja se sastojala od 1 km plivanja i 5.2 km trčanja završila je u vremenu od 38 minuta, 28 sekundi i 65 stotinki.

Drugoplasirana Anja Davidović iz pančevačkog Tamiša na cilj je stigla dva minuta kasnije (40:51), dok je treće mesto zauzela Lara Hofman iz AR BG-a (41:01).

Pored zlata u apsolutnoj kategoriji, Ivi Pavlović pripalo je prvo mesto i u konkurenciji mlađih juniorki.

Na najviši stepenik pobedničkog podijuma popeo se još jedan član KES Kragujevac, 9-godišnji Petar Pavlović, koji je bio najuspešniji u konkurenciji mlađih pionira. On je trku koja se sastojala od 50 m plivanja i 500 m trčanja završio za 3 minuta, 40 sekundi i 90 stotinki.

Zapažen nastup na ovom takmičenju imala je i mlađa kadetkinja Maša Marković, koja je zauzela drugo mesto u svojoj uzrasnoj grupi.

Napomenimo i to da na trci u Vršcu nije nastupio jedan od najboljih srpskih triatlonaca Strahinja Trakić, koji se priprema za 22. avgust i učešće na Ironman trci u Kopehagenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *