Iskusni Matić preuzeo Radnički

Rukometni klub Radnički u septembru očekuje baraž za ulazak u ARKUS ligu. Shodno tome, u kragujevačkom klubu već preduzimaju odgovarajuće korake radi ostvarenja zacrtanog cilja i plasmana u najkvalitetniji rukometni rang takmičenja u državi. Uveliko se radi na osnaživanju igračkog kadra, dok je stručni deo nadograđen angažovanjem Nedeljka Matića, iskusnog trenera, koji je preuzeo rukovođenje prvim timom.

Foto: SPD RK Radnički

Nedeljko Matić je dobro poznato i priznato rukometno ime. Pored brojnih domaćih klubova koje je predvodio, Matić je sa velikim uspehom radio u inostranstvu, u Šri Lanci, Libiji i Izraelu. Kruna njegove trenerske karijere svakako je titula prvaka Izraela sa Makabijem 2014. godine, a tom prilikom je poneo i laskavo priznanje trenera godine u ovoj zemlji.

– Nedeljko Matić je izuzetan stručnjak, čovek neprocenjivog iskustva i specifične harizme. Krasi ga neverovatna energija koju prenosi na igrače i sjajna atmosfera u ekipi. Nadamo se da će doneti nešto novo ekipi i dati primer mlađim trenerima u klubu, a pre svega pomoći nam da obezbedimo ono čemu odavno težimo – plasman u elitu srpskog rukometa – istakao je sportski direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Sam Matić priznaje da se nije mnogo dvoumio kada je dobio poziv od svog nekadašnjeg „đaka“ Stavre Raškovića da preuzme kormilo kragujevačkog kluba.

Direktor Rašković mi je na samom startu razgovora predočio četvorogodišnji plan razvoja kluba, u kome sam se ja lično pronašao, tako da je dogovor lako pao. Naravno, prvenstveni cilj je kvalifikaciona utakmica za ulazak u ARKUS ligu. U međuvremenu ćemo započeti pripreme i nastojati da dodatno ojačamo ekipu. Složili smo se oko profila neophodnih igrača na određenim pozicijama i nadam se da ćemo do početka pripremnog perioda kompletirati ekipu – konstatovao je novi strateg Kragujevčana.

Iskusni stručnjak nastojaće da igru Radničkog dodatno unapredi, kako bi kragujevački klub, ukoliko izbori plasman u ARKUS ligu, mogao adekvatno da odgovori zahtevima takmičenja.

Gajićemo čvrstu, mušku igru, i sigurno je da nikome neće biti lako da dođe do bodova na našem terenu. Pratio sam Radnički prethodne sezone, poznajem određeni broj igrača i nadam se da ćemo uz adekvatna pojačanja sklopiti jednu kompaktnu igračku celinu, koja će biti u stanju da dostojno parira svim superligaškim ekipama – zaključio je Matić, koji se obavezao na jednogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *