KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Iskusna Gordana Petković staje na gol Radničkog

Angažovanjem iskusne Gordane Petković (30), Rukometni klub Radnički uspešno je rešio gorući problem na poziciji čuvara mreže. Petrovićeva je rukometom počela da se bavi u ŽRK Zemun, a tokom deceniju i po duge karijere nastupala je i za BMS Milenijum, Mladost iz Nove Pazove i Železničar iz Inđije.

Foto: SPD Radnički

Nakon što se Marijana Ilić otisnula u inostranstvo, a Amina Hasanović odlučila da stavi tačku na svoju profesionalnu karijeru, kragujevački klub ostao je bez oba čuvara mreže iz prethodne sezone.

Prazninu među stativama vicešampion Srbije popunio je angažovanjem Gordane Petković, koja je prošle sezone sa dosta uspeha čuvala gol inđijskog Železničara, stekavši reputaciju jednog od najboljih golmana Super lige.

Drago mi je što ću imati priliku da zaigram za klub velike rukometne tradicije kao što Radnički, koji ima ozbiljne takmičarske pretenzije u nastupajućoj sezoni. Verujem da ekipa ima dovoljno kvaliteta da se umeša u borbu za najviši plasman u Super ligi. Veoma se radujem zajedničkoj saradnji i verujem da će ona biti na obostrano zadovoljstvo – iznela je Petkovićeva prve impresije po dolasku u redove kragujevačkog kluba.

Radnički će tako u novu sezonu ući sa izuzetno kvalitetnim golmanskim tandemom, koji će uz Petkovićevu činiti i doskorašnja juniorska reprezentativka Jelena Pojužina.

Mislim da smo dovođenjem Gordane Petković napravili pravi potez. Ona je prošle sezone branila na izuzetno visokom nivou u Super ligi Srbije i uveren sam da ćemo sa njom i Jelenom Pojužinom imati sjajan par čuvara mreže, sa kojim ćemo biti konkurentni kako u domaćim takmičenjima, tako i u Evropi – istakao je Rodoljub Kurandić, trener kragujevačkog tima.

Ugovorom je predviđeno da Gordana Petković ostane u Radničkom do kraja nastupajuće sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *