Grošničani se spremaju za istorijski doček Partizana u Kupu Srbije (FOTO)

U sredu, 9. oktobra, sa početkom u 15 časova, fudbaleri Vodojaže na igralištu u Grošnici dočekuju pobednika nacionalnog kupa, ekipu Partizana, u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. To je najveći uspeh ovog kragujevačkog kluba u svojoj 76 godina dugoj istoriji, koji se kao jedini predstavnik iz zonskog stepena takmičenja našao među 32 ekipe u borbi za pehar Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Vodojaže koji su ostvarili istorijski uspeh kluba u kup takmičenju ove godine

Do ovog uspeha Grošničani su došli kao pobednici najmasovnijeg fudbalskog takmičenja, prvo na području Fudbalskog saveza grada Kragujevca, a zatim i u borbi za pehar Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, što im je otvorilo put za završnicu kup takmičenja na teritoriji Srbije. Oni su imali i sreće prilikom žreba u predtakmičenju, jer su bili slobodni zbog odustajanja Slobode iz Užica, čime su se direktno plasirali u šesnaestinu finala, čije su utakmice već odigrane 25. septembra, osim susreta u kojima učestvuju Crvena zvezda i Partizan zbog obaveza u međunarodnim takmičenjima. Dogovoreno je da se susreti Trepča – Crvena zvezda i Vodojaža – Partizan odigraju 9. oktobra i do tog istorijskog događaja za fudbal u Grošnici ostalo je još dva dana.

Kada su ostvarili plasman u završnicu Kupa Srbije, Grošničani nisu krili želju da za protivnika dobiju jedan od trenutno najatraktivnijih klubova u zemlji i ta želja im se ispunila. Na izvlačenju parova u FSS bio je Lazar Stevanović, sekretar Vodojaže, koji nije krio zadovoljstvo što im se želja ispunila da dobiju Partizana.

Lazar Stevanović, sekretar Vodojaže i član organizacionog odbora kup utakmice sa
Partizanom

– Ne gajimo nade da možemo pobediti jedan tako veliki klub kao što je Partizan, ali želimo da našim meštanima priredimo spektakl. Mogli smo ovu istorijsku utakmicu lakše da organizujemo na „Čika Dači“ i možda zaradimo više novca od prodatih karata, ali smo se dogovorili da to bude na našem terenu, jer će 9. oktobar ostati zapisan u našoj istoriji kao dan kada je u Grošnici odigrana ne prijateljska, već zvanična utakmica sa Partizanom. Tog dana naši meštani će biti na nogama i otvorena srca dočekati jedan tako veliki klub – rekao je  Stevanović za KGsport.info.

Grošnica je kragujevačko naselje sa oko 1 300 stanovnika prema poslednjem popisu, a u sredu će imati više gledalaca, koji će doći da prate utakmicu sa Partizanom. Raspolaže sa terenom, svlačionicama i klupskim prostorijama koji zadovoljavaju sve propisane uslove i na kome su igrane kvalifikacije za EP fudbalera do 19 godina.

Deo novoizgrađene tribine sa plastičnim stolicama za gledaoce u Grošnici

Međutim, zbog interesovanja koje izaziva Partizan u mestima gde gostuje, morao je da se ograniči broj gledalaca iz bezbedonosnih razloga. Preduzete su mere u saradnji sa Policijskom upravom u Kragujevcu da sve protekne u najboljem redu.

– Imali smo dosta posla oko organizacije ove utakmice, od sređivanja terena, postavljanja mreža iza golova i izgradnje tribine, što je tražio Fudbalski savez Srbije. Partizan nam je izašao u susret time što neće organizovano dovoditi navijače, ali smo morali da za gostujuće navijače koji dođu, ipak obezbedimo deo prostora. Štampali smo i ograničen broj ulaznica i u dogovoru sa policijom videćemo da li će moći da se prodaje više od 1 000 karata. Obavljeno je čepovanje i đubrenje terena zbog čega smo prvenstvenu utakmicu u subotu igrali na stadionu u Sušici. Planirano je da ekipa Partizana u sredu direktno dođe na stadion u Grošnici, a posle utakmice organizovaće se zajednička večera i druženje fudbalera i članova dva kluba – potvrdio nam je Lazar Stevanović, jedan od glavnih operativaca u organizacionom odboru Vodojaže za doček Partizana u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Teren na kome će Grošničani dočekati pobednika nacionalnog kupa ekipu Partizana
(Foto: FK Vodojaža)

Za utakmicu ne vlada veliko interesovanje samo među gledaocima, već izaziva posebnu motivaciju među igračima i stručnim štabom Vodojaže, koji žele da se predstave u što boljem izdanju. Toga je svestan i  trener Dušan Matić, koji je četvrti put u ovom klubu od pre mesec dana.

– Znamo šta nas u sredu čeka protiv Partizana i pokušali smo, koliko je to moguće, da se fizički i psihički pripremimo za taj događaj. Zbog toga smo u subotu utakmicu protiv Apolona 2018 odigrali sa kombinovanim timom, kako bismo odmorili neke igrače za ovu izuzetno važnu utakmicu za sve igrače, pa i mene kao trenera. Plasman Vodojaže u šesnaestinu finala Kupa Srbije je najveći uspeh kluba u svojoj istoriji i zasluge za to pripadaju igračima i mom kolegi, doskorašnjem treneru Ristoviću. Ja sam se trenutno našao ovde i ovo je velika čast i obaveza za mene da vodim jednu ekipu u utakmici sa Partizanom – ocenjuje  Matić.

Dušan Matić, trener Vodojaže, očekuje da će se njegovi izabranici pružiti što jači otpor crno-belima

Trener Dušan Matić ovim pozivom bavi se od 1995. godine i vodio je više klubova.

– Ne smemo da se obrukamo protiv Partizana i verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum kako bismo se prikazali u što boljem izdanju. Nismo opterećeni rezultatom, jer smo svi svesni da je Vodojaža mali klub u odnosu na moćnog Partizana i da ne možemo da ga pobedimo, ali moramo časno i sportski da se borimo zbog gledalaca i ugleda kluba. Vodio sam utakmice Druge savezne lige, Srpske lige i Zone, i za mene lično ovo je vrhunac u trenerskoj karijeri dugoj 24 godine – priznaje trener Matić.

Vodojaža ima spisak od 27 igrača koji konkurišu za startnu postavu i nestrpljivo čekaju svoju istorijsku šansu da zaigraju protiv Partizana.

To su: golmani Marko Živak i Nikola Šarac, i igrači Đorđe Komatina, Uroš Vuković, dva Marka Vasiljevića, Miloš Despotović, Nenad Keljević, Stefan Đokić, Miloš Milosavljević, Dušan Sretenović, Luka Jovanović, Filip Perović, Nikola Nedeljković, David Jekić, Vuk Obradović, Marko Ristić, Aleksandar Dakić, Stefan Dajić, Miloš Đurić, Martin Mihajlović, Aleksa Đorđević, Janko Mijaličić, Lazar Gajić i Luka Dačović.  

Susret šesnaestine finala Kupa Srbije, koji se igra u sredu na stadionu u Grošnici sa početkom u 15 časova, vodiće arbitri Super lige. Glavni sudija je Milan Ilić iz Ćuprije, a njemu će pomagati Oliver Petrović iz Niša, Dejan Dimitrijević iz Vranja, a četvrti sudija je Miloš Milanović.

Promotivni plakat za utakmicu Vodojaža-Partizan

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *