Grošničani se bore za drugi trofej u ovoj godini (nedelja, 17.30 h)

Na terenu Vodojaže u Grošnici, po prvi put će se odigrati finalna utakmica Kupa na području Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Domaćin će u borbi za trofej, u nedelju od 17 časova i 30 minuta, igrati protiv Gruže, još jedne ekipe iz Šumadijsko-raške zone, koja je, poput Vodojaže, ostvarila najbolje rezultate u najmasovnijem fudbalskom takmičenju.

Fudbaleri Vodojaže bore se za prvi trofej FSRZS i drugi u kupu u ovoj godini

Ekipa Vodojaže, koja je prethodno osvojila Kup Fudbalskog saveza grada Kragujevca, eliminisala je srpskoligaša Jošanicu iz Novog Pazara (3:1) i Takovo iz Gornjeg Milanovca (1:0), koje je u ovoj godini izborilo plasman u Srpsku ligu „Zapad“.

Na ovaj način Grošničani su prvi put stekli pravo da se bore za drugi trofej u kupu ove godine, dok njihov protivnik u svojim vitrinama već ima jedan pehar FSRZS.

Ekipi Gruže, koja je do finala stigla posle eliminacije dva srpskoligaša Sloge iz Petrovca na Mlavi (5:2) i Železničara iz Valjeva (3:1), ovo je drugo finale Kupa na području Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, a prvo je odigrane pre 26 godina. Bio je to događaj koji su mogli da prate i ljubitelji fudbala u Kragujevcu. Susret između Gruže i  Budućnosti iz Valjeva, podsećanja radi, odigran je 1. jula 1993 godine na stadionu Arsenala i u regularnom vremenu završen je bez pobednika 1:1. Boljim izvođenjem penala Gružani su bili uspešniji i osvojili vredan trofej, koji krasi njihove vitrine.

Jedan od učesnika tog dođađaja Dragan Aleksić, tada fudbaler Gruže, a sada član uprave tog kluba, bio je inicijator da se osveže sećanja na ovaj događaj. Planirano je da se pre početka ovogodišnjeg finala na terenu sa peharom pojave tadašnji fudbaleri Gruže, što će moći da pozdrave gledaoci u nedelju u Grošnici.

Gružani najavljuju da će na ovom finalu nastupiti u kompletnom sastavu, što pokazuje da su zainteresovani da osvoje i drugi pehar FSRZS.

Ekipa Gruže očekuje da u Grošnici osvoje drugi trofej FSRZS

Fudbaleri Vodojaže žele da iskoriste prednost domaćeg terena i podršku navijača, kako bi došli i do drugog trofeja, posle osvajanja pehara FSGKG, što bi bio i najveći uspeh do sada, pa se očekuje zanimljiva utakmica, posle koje će pobedniku biti uručen pehar FSRZS.

Finalni susret u Grošnici između Vodojaže i Gruže odigraće se u nedelju sa početkom u 17,30 časova.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *