KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Grbičani misle na opstanak

Do skora najprijatnije iznenađenje zone Morava, FK Sloboda Grbice, u pauzi prvenstva dosta je promenila sastav, trenere a i samu upravu kluba, pa su sada ciljevi samo opstanak u ligi.

Prvo je došlo do promena u Upravi kluba, a najvažnije je da je na mesto Sportskog direktora došao Zoran Trajanovski. Klub je napustio Šef stručnog štaba Željko Buzić, koji je prihvatio da u paliluskom Arsenalu radi u omladinskoj školi sa selekcijama kadeta i omladinaca, a najverovatnije će tu nastupati i kao igrač.

Na kraju, izvršena je prava pometnja u igračkom kadru, gde je dosta igrača i napustilo i došlo u ovaj klub. Klub standardno ima problem igranja utakmica ns svom stadionu, jer teren u Grbicama ne ispunjava uslove igranja u zonskom stepenu takmičenja.

Novi Šef stručnog štaba postao je dojučerašnji pomoćnik Buzića Vladimir Nikolić, sigurno najmlađi trener u zoni, koji radi i u omladinskoj školi Radničkog 1923, uzrasta predpeltića. Nikolić u startu podseća na svog predhodnika:

“Velika mi je čast da na klupi nasledim poznato fudbalsko ime Željka Buzića, sa kojim sam imao dobru saradnju i koji mi je pomogao da steknem neophodno iskustvo. Ovo mi je posle Seljaka iz Malih Pčelica drugi put da sednem na klupu seniorskih ekipa. Za razliku od uprave Slobode koja se opredelila na opstanak u ligi, moj lični cilj da se pomerimo barem jedno mesto više od osme pozicije na tabeli.

Za sada ne razmišljam na opstanak, jer je ostao kostur tima. Za sada svoje utakmice igraćemo na Bubnju, gde smo izuzetno zahvalni Šumadiji 1903 na ustupanju terena. Za svog pomoćnika izabrao sam iskusnog igrača Obradovića, koji će nam pomagati i na samom terenu, jer je registrovan kao aktivni igrač“– optimista je mladi stručnjak Nikolić.

Ističemo i promene u igračkom kadru. Klub su napustili: Keljević, koji je pojačao Javor, golman Filipović otišao je u inostranstvo, Živić je otišao u Šumadiju 1903,Vukojević i Đorđević su prešli u Slaviju Kragujevac, Marinkov je prešao u Slogu Batočina, dok je Nešović postao član Borca iz Drenovca.

Zanimljive su i pridošlice u klub, a to su: golman Marjanović (Partizan Bumbarevo brdo), Radulović (Šumadinac Natalinci), Obradović (Korićani), Krstić (Sloga Batočina), Zdravković (Vinogradi), Milojević (Gruža), Rmuš (Sloga Desimirovac), Bataveljić (Partizan Bumbarevo brdo) i Jakovljević (Trepča Kosovska Mitrovica).

Formu Sloboda Grbice će tražiti kroz prijateljske utakmice sa Arsenalom, omladincima Šumadije 1903, Šumadijom 1903, Partizanom Bumbarevo brdo i na kraju sama generelka biće omladinci Radničkog 1923.

Izvor: Željko Marinković
Foto: Milivoje Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.