Gosti nezadovoljni svojom igrom

Posle utakmice Radnički 1923 – Napredak održana je konferencija za štampu koja je bila dosta posećena i veoma zanimljiva. U glavnoj ulozi bio je šef stručnog štaba gostiju Bora Zogović:

– Dosta je bilo golova, ali generalno slabo je bilo fudbala. Zaslužena pobeda domaćina. Napredak je upao u jednu krizu. U polusezoni se nije znalo da li će da ostane u prvoj ligi ili drugoj. Nije se znalo kako da se radi sa igračima. A i po ovome što se vidi kako smo počeli prvenstvo mislim da je selekcija pogrešno izvršena. Da smo morali da se otarasimo svih igrača koji su ispali iz prve lige. Što se ispostavilo na svim utakmicama koje smo odigrali najveći krivci za poraz su oni najiskusniji koji glume neke zvezde igrače. To od danas više neće da postoji. Odgovorno tvrdim. Svi će da budu na klupi, na tribinama, apsolutno me ne zanima kako se ko zove, počevši od Gašića, Punoševca pa na dalje. Sve su to igrači koji glume i koji misle da su veliki fudbaleri a na terenu im se publika smeje. I treba da se smeje, i ja sam se smejao u pojedinim situacijama. Sramota da klinac od 16.godina koga sam ubacio u drugom poluvremenu najveću želju ima, najviše se trudi, najviše pokušava da učini. Današnjeg pobednika je odlučio naš gubitnički mentalitet koji smo doneli iz prve lige gde se mi vraćamo dva puta u igru i dva puta se automatski i pored mojih upozorenja sa klupe, zadnja linija se vraća, ne čuvaju igrače i to sve iskusni igrači koji su da kažem prošli nešto u fudbale, a nisu prošli ništa i sramota što igraju za FK Napredak. Moje je mišljenje da ne treba da igraju više.

Pisalo se po novinama ovih dana da je predsednik Binić oterao par igrača:

Sve je u pravu. Ja odgovorno tvrdim da ih on nije isterao ja bi ih isterao. U pravu je čovek. Niti se ja uvlačim predsedniku, niti me to zanima, ja nisam takav tip, oni koji me znaju znaju me kakav sam. Sve je u pravu, sve te treba oterati i pustiti decu da igraju. Iako ispadamo iz lige ispadamo sa decom. – rekao je Borislav Zogović šef stručnog štaba Napretka.

Zoran Vasković iskusni čuvar mreže Napretka bio je vidno nezadovoljan:
– Ovo je najlošija igra Napretka u ovoj sezoni. Utakmica koju su obeležile loše odbrane. Liga je dosta ujednačena. Moja ekipa još uvek ima šanse da bude visoko plasirana.

Čapljić je čestitao protivniku na fer i korektnoj igri i rekao je da je poraz u Zrenjaninu na ovu mladu ekipu ostavio traga. Čestitao je svojim igračima koji su uspeli da se podignu i pored dva izjednačenja gostiju i pobede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *