KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Goran Nikolić ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Goran NikolicKragujevčanin Goran Nikolić ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je za 55 dana istrčao isto toliko maratona. Goran je 3. septembra krenuo iz srca Šumadije, a danas je konačno ispunio svoj cilj, pretrčavši poslednju deonicu od Bara do Budve.

Za 55 dana koliko je trajao ovaj Goranov podvig, on je obišao 38 srpskih gradova, od krajnjeg severa do juga, odnosno od istoka do zapada, a potom je prešao u BiH i Crnu Goru. Sa njim je na ovo putešestvije krenulo još devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je zajdno sa Goranom počela i završila maratonsku trku.

Inače, Goran je slabovido lice i i vidi samo 5 odsto na jedno oko, čime njegov poduhvat još više dobija na značaju. Na ovaj podvig kragujevački maratonac se odlučio iz plemenitog razloga, kako bi podigao svest o potrebama osoba sa invaliditetom i pomogao ljudima iz sportskog centra „Istra“ u prikupljanju donacija za nabavku neophodne opreme i rekvizita.

Verifikacija Goranovog rekorda očekuje se narednih meseci, kada stručna komisija bude pregledala i verifikovala video materijale sa svih 55 maratona. Dosadašnji rekord u broju pretrčanih maratona držao je jedan japanski atletičar, koji je za 52 dana pretrčao isto toliko maratona.

Foto: maratonzaginisa.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.