Gemaljević pojačao konkurenciju na golu Radničkog

Još jedan povratnik zadužio je dres Rukometnog kluba Radnički. Janko Gemaljević, 26-godišnji golman rodom iz Kragujevca, treće je pojačanje kragujevačkog kluba u letnjem prelaznom roku.

Foto: SPD Radnički

Budući da Radnički već poseduje kvalitetan golmanski tandem Dušan Petrović-Ognjen Jovanović, dolazak Janka Gemaljevića samo će pooštriti konkurenciju na ovoj vrlo delikatnoj poziciji u timu.

Gemaljević je jedan od igrača sa čijim kvalitetima sam vrlo dobro upoznat, s obzirom da smo već imali priliku da sarađujemo. Pratio sam njegov razvoj i raduje me što napreduje iz godine u godinu. Posebno sam zadovoljan time što se vraća u svoj grad i matični klub, gde očekujem da pruži svoj maksimum. Uveren sam da će u tandemu sa Petrovićem i Jovanovićem dati pun doprinos našoj igri i ambicijama koje su stavljene pred ovaj tim – istakao je šef struke Radničkog Nedeljko Matić.

Gemaljevićevi rukometni počeci vezani su upravo za kragujevački Radnički, u kome je krenuo da trenira od svoje desete godine. Osim za matični klub, Gemaljević je nastupao i za kraljevačku Slogu, niški Železničar, Novi Pazar i Crvenu zvezdu.

Drago mi je da sam se nakon četiri godine vratio u rodni grad i klub u kome sam ponikao. U poslednjih par godina Radnički važi za jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji, tako da je moj povratak logičan sled događaja. Svestan sam izuzetne konkurencije na golu, ali sam uveren da ćemo zajedničkim snagama, posredstvom baraža, ostvariti zacrtani cilj, a to je povratak u elitni rang takmičenja, gde je Radničkom i mesto – poručuje novi čuvar mreže Kragujevčana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *