„Gavrančićima“ četrnaest medalja na „Trofeju Beograda“

U Nacionalnom trening centru u Beogradu odigran je devetnaesti po redu badminton turnir „Trofej Beograda“, koji je okupio oko 100 takmičara iz dvanaest klubova. Na ovom prestižnom turniru učešće je uzelo i dvanaest takmičara BK Ravens KG, koji su osvojili ukupno četrnaest medalja.

Jedino zlato za kragujevački tim osvojila je Lana Dramićanin, koja je uprkos grčevima usled velikog broja mečeva uspela da se trijumfuje u ženskom singlu C kategorije.

Marti Ilić pripalo je srebro u ženskom singlu B kategorije, baš kao i dublu Anja Velimir i Minja Milovanović u A kategoriji.

Petra Gordić prigrabila je dve bronzane medalje u kategoriji devojčica do 15 godina, jednu u singlu i jednu u dubl konkurenciji.

Aleksandar Jovičić bio je najuspešniji u muškom delu ekipe. On je u konkurenciji igrača do 17 godina starosti osvojio srebro u singlu i bronzu u dublu zajedno sa Igorom Jovanovićem, koji se okitio bronzom i u singl konkurenciji.

U mlađem uzrastu dečaka do 13 godina starosti, Relja Milić je osvojio bronzanu medalju u singlu, a isti uspeh ponovio je i u dubl konkurenciji, gde je nastupio u tandemu sa Stefanom Maksimovićem.

Konačno, Luka Milić je u tandemu sa Stefanom Mijatovićem iz Pančeva osvojio bronzu u muškom dublu A kategorije.

Veoma uspešan nastup naših takmičara, uz evidentan napredak u igri. Nedostajalo nam je malo sportske sreće, pa da medalje budu još sjajnije. Takođe, dvoje takmičara koji su ovoga puta ostali bez medalje , a to su Jovana Maksić i Jovan Ivanović, maksimalno su se trudili i samo nekoliko osvojenih poena ih je delilo od plasmana u završni deo takmičenja.
Generalno, zadovoljni smo formom i prikazanom igrom naših igrača, i nastavljamo u jakom ritmu sa pripremama za nove turnire.
– izjavio je predsednik Upravnog odbora i trener BK Ravens KG Andreja Todorović. 

Inače, u Badminton klubu Ravens KG uveliko rade na pripremama za nastupajući „Trofej Kragujevca“, koji će biti organizovan tokom novembra.

Foto: BK Ravens KG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *