KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Fudbalerke Radničkog 1923 započinju pripreme za novu sezonu

Posle duže pauze, prouzrokovane virusom COVID-19, fudbalerke Radničkog 1923 ponovo će se okupiti u sredu, 1. jula, na stadionu „Čika Dača“, kako bi započele pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Nakon što je Fudbalski savez Srbije odlučio da se sezona u ženskom fudbalu ipak ne okonča na zelenom terenu, fudbalerke kragujevačkog kluba dobile su nešto više vremena za odmor. Igračice su tokom takmičarske pauze, na koju su otišle još sredinom marta, formu uglavnom održavale putem individualnih treninga, koji će im u izvesnoj meri olakšati povratak u redovni trenažni ritam.

Proteklu sezonu u Super ligi Srbije, fudbalerke Radničkog 1923 okončale su na šestoj poziciji, što je sasvim zadovoljavajući plasman. Plan je da se u narednoj takmičarskoj sezoni taj plasman dodatno popravi i da kragujevački klub postane stabilan superligaš.

– Protekla sezona je statistički gledano najuspešnija za klub u Super ligi Srbije. Uspeli smo da izborimo opstanak, uz solidan bodovni saldo. Nastojaćemo da se tokom leta dodatno pojačamo na određenim pozicijama, kako bismo što spremniji i jači ušli u novu takmičarsku sezonu, u kojoj ćemo pokušati da ostvarimo dodatni iskorak na tabeli – istakao je Nikola Nikolić, član stručnog štaba ŽFK Radnički 1923.

Početak takmičenja u Super ligi Srbije za žene, koja će u novoj sezoni brojati deset klubova, planiran je za 7. avgust.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.